Szerző: Bőle György

2019. szeptember 19. 00:00

A deep learning iparosodása

Meddig és hova fejlődik a deep learning - és mi kell ahhoz, hogy akár még ma belekezdhessünk?

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A deep learning (mély tanulás) az elmúlt években a gépi tanulás és mesterséges intelligencia legerősebb ágává vált. Bámulatos eredmények láttak napvilágot, mint például a világbajnokot legyőző gépi Go játékos, a néha a szakorvosi pontosságot is megközelítő diagnosztikai rendszerek, vagy például az emberivel szinte összetéveszthető minőségű gépi beszéd. Ma már az Interneten és az okostelefonon futó számos szolgáltatás alapját a mély tanulás adja. Mi kellett ahhoz, hogy a jellemzően különösen nagy számításigényű algoritmusok a beágyazott rendszerektől az adatközpontokig jól és könnyen skálázhatóak legyenek? Meddig és hova fejlődik a technológia? És mi kell ahhoz, hogy akár még ma belekezdjünk? Ezekre a kérdésekre kapunk választ Dr. Gyires-Tóth Bálint, a BME oktatója és kutatója, illetve az NVidia Deep Learning Institute minősített oktatója és egyetemi nagykövete a HWSW mobile! 2018 konferencián elhangzott előadása során.

Akit érdekel a terület, az idei HWSW mobile! konferencia AI szekcióját sem érdemes kihagynia, a november 27-28-án rendezett eseményen a gépi tanulás ismét komoly hangsúlyt kap!

22:12
 

A deep learning iparosodása – Dr. Gyires-Tóth Bálint (BME)

Még több videó

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról