Szerző: Hlács Ferenc

2020. december 15. 10:52

Mit mondanak a társadalmi távolságtartásról a mobilcella adatok?

A világjárvány az adattudósokat is új kihívások elé állította - a valós adatokat felvonultató előadásból kiderül, a szakértőknek hogyan sikerült megbirkózni az eddig ismeretlen helyzettel.

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indít a HWSW!

A 8 alkalmas tanfolyamra most early bird kedvezménnyel lehet jelentkezni! A képzéshez 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indít a HWSW! A 8 alkalmas tanfolyamra most early bird kedvezménnyel lehet jelentkezni! A képzéshez 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!

A világjárvány idején a világ számtalan pontján vetették be a mobil eszközökről származó adatok elemzését a lakosság mozgásának megfigyelésére. Meddig lehet eljutni a mobilcella adatok elemzésével, ha a társadalmi távolságtartás mérése a célunk? Gáspár Csaba, a Dmlab vezető data scientistjének 2020. március 31-i HWSW free! machine learning meetupon tartott előadásában egy valós adathalmaz eredményeinek bemutatása mellett rávilágít, mennyire más szemlélettel közelít egy data scientist az újszerű adatelemzési feladatokhoz.

18:04
 

Egy mobilcella adathalmaz elemzésének margójára - Gáspár Csaba (dmlab)

Még több videó

Szerkesztőségi csapatunkba padavanokat keresünk, akik hozzánk hasonló elveket vallanak a tájékoztatásról és nyitottak az éles kiképzésre.

a címlapról

Hirdetés

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indítunk, most early bird kedvezménnyel!

2021. július 31. 10:16

A 8 alkalmas tanfolyam tökéletes választás lehet azoknak a szakembereknek, akik teszt jelleggel már használnak Kubernetest és általános ismeretekkel is rendelkeznek, de vagy nem a mindennapok szintjén, vagy éles környezetbeli elvárások nélkül. A képzéshez most 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!