Szerző: Hlács Ferenc

2020. december 15. 10:52

Mit mondanak a társadalmi távolságtartásról a mobilcella adatok?

A világjárvány az adattudósokat is új kihívások elé állította - a valós adatokat felvonultató előadásból kiderül, a szakértőknek hogyan sikerült megbirkózni az eddig ismeretlen helyzettel.

Az AWS céges kultúrájával frissít a Deutsche Telekom IT Solutions (x)

Nagy belső változáson megy keresztül a közel 5000 magyarországi alkalmazottal rendelkező cég.

Az AWS céges kultúrájával frissít a Deutsche Telekom IT Solutions (x) Nagy belső változáson megy keresztül a közel 5000 magyarországi alkalmazottal rendelkező cég.

A világjárvány idején a világ számtalan pontján vetették be a mobil eszközökről származó adatok elemzését a lakosság mozgásának megfigyelésére. Meddig lehet eljutni a mobilcella adatok elemzésével, ha a társadalmi távolságtartás mérése a célunk? Gáspár Csaba, a Dmlab vezető data scientistjének 2020. március 31-i HWSW free! machine learning meetupon tartott előadásában egy valós adathalmaz eredményeinek bemutatása mellett rávilágít, mennyire más szemlélettel közelít egy data scientist az újszerű adatelemzési feladatokhoz.

18:04
 

Egy mobilcella adathalmaz elemzésének margójára - Gáspár Csaba (dmlab)

Még több videó

2021. október 25-én 8 alkalmas, 24 órás online képzést indít a HWSW, mely a világ legnagyobb felhős platformjába nyújt alapos bevezetést, gyakorlatorientált keretek kötött.

a címlapról

feketelista

8

Tovább bombázzák a Honort

2021. október 15. 13:33

Republikánus képviselők szerint a gyártót egyértelműen feketelistára kell tenni.

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 17. 01:47

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, októberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.