:

Szerző: Ahmed Számi

2023. június 23. 12:04

Kánikulában sem nyugszik az EU: európai chipgyártás ON, AI OFF

Már hangolódnánk az uborkaszezonra a Weekly eheti adásával, de előtte még megvizsgáltuk hogyan biztosítja be az EU, hogy ne lehessen társadalmi kreditrendszer bevezetésre használni az AI-t, illetve elbúcsúztunk a Reddit API-tól és az Intel "i" betűjétól.

A mostani adásban megpróbáltuk megfejteni az Intel processzorok névváltása mögött meghúzódó logikát (spoiler: nem sikerült). De az Intel most épülő német gyárának állami és EU-s támogatását is kitárgyaltuk. Szó volt még az Európai Parlament frissen megszavazott álláspontjáról és irányadó szabályozásáról, az AI Actról, ami sok szempontból szolgálhatja a társadalom és a környezet jólétét, de a AI generált webshop leírásoktól ez sem fog megmenteni minket. Továbbá a Reddit API-k kinyírásáról is megemlékeztünk.

Az adásban hivatkozott cikkek, videók, tartalmak a Discord csatornánkon érhetők el, ahol még beszélgetni is tudsz velünk. Adásainkat megtaláljátok SoundCloudonSpotify-on, Apple Podcasten, és Google Podcasten.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról