Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. február 20. 09:23

Indul az előfizetéses Facebook és Instagram

Havidíjért cserébe magasabb elérést és erősebb fiókvédelmet ígér a Meta a Verified szolgáltatással, ami a Twitter Blue-hoz hasonlóan kitűzővel különbözteti meg a fizető fióktulajdonosokat.

Fizetős szolgáltatással bővül a Facebook és az Intagram platformja, melynek keretén belül a felhasználók a hitelességüket igazoló kitűzőt kapnak a profiljukra, miközben növelhetik bejegyzéseik elérését. A "Meta Verified" néven bejelentett szolgáltatás webes felületen havi 11,99 dollárért, mobilon pedig 14,99 dollárért lesz igényelhető, ezért cserébe Mark Zuckerberg szerint az előfizetők "hitelesebb és biztonságosabb" módon használhatják a közösségi platformokat.

A Meta-vezér bejelentése alapján a személyazonosságot igazoló okmánnyal hitelesített fiókok ezen felül további védelmi fejlesztéseket kapnak a személyi adatokkal való visszaélések elkerülése érdekében, illetve a cég közvetlen ügyfélszolgálati hozzáférést is biztosít a fizető felhasználóinak azokra az esetekre, amikor sürgős segítségre lenne szükségük.

meta_(1)

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A Bloomberg szerint a havidíjas közösségi-fiókok előnyei főleg az alkotók és tartalomkészítők számára lehetnek vonzók, akiknek egyébként is jobban kell tartaniuk fiókjuk feltörésétől és eltulajdonításától. A fiókok megerősített védelme és támogatása mellett a megnövelt láthatóság és elérés is az ő malmukra hajtja a vizet – és jó eséllyel ők is lennének hajlandóak jobb eséllyel fizetni egy eddig ingyenes szolgáltatásért.

Hogy a megnövelt elérés és láthatóság a gyakorlatban mit fog jelenteni, annak részleteit nem közölte a vállalat, amely láthatóan így próbál meg újabb lábon bevételi forrást kialakítani magának az egyre bizonytalabbul alakuló reklámbevételek mellett. Hasonló megoldás a Twitteren is elérhető a Blue szolgáltatással, a Snapchatnél pedig a Snapchat Plus tartogatja a netezőknek fizetés fejében az extrább funkciókat.

A Meta Verified eleinte szűkebb körben rajtol, a héten Ausztrália és Új-Zéland felhasználói számára válik elérhetővé, fokozatosan pedig a világ többi országában is az elkövetkező hetek során. A Facebook- és Instagram-fiókokat külön-külön kell regisztrálni a programba, tehát akik mindkét oldalról szeretnék hitelesíteni magukat, legalább 24 dollár plusz havi költséggel számolhatnak, legalábbis amíg a Meta nem ajánl fel csomagos előfizetési opciót.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról