Szerző: Koi Tamás

2022. július 6. 09:13

Már saját kártyaolvasója is van a Revolutnak

Tovább bővíti versenyképes fizetési szolgáltatásainak körét a Revolut, mely ezúttal egy, a Revolut Business fiókkal rendelkező kereskedők és szolgáltatók számára előnyös konstrukciót kínáló kártyaolvasóval bővült.

A hitelezés mellett újabb területre igyekszik kivetni a hálóját a világ egyik legismertebb fintech-szolgáltatója, a Revolut. A cég ezúttal a helyi bankkártyás fizetésekhez használt POS-terminálok szegmensébe lép be saját termékével, a Revolut Readerrel, egyelőre csak Nagy-Britanniában és Írországban.

Az új POS-terminál a Revolut többi pénzügyi szolgáltatásához hasonlóan versenyképes árakat (a piaci átlag alatti jutalékot), egyszerű használatot és könnyű integrációt és gyors elszámolást ígér elsősorban mikro- és kisvállalkozások, vagyis jellemzően kisebb szórakozóhelyek, mozgóárusok és kávézók, éttermek számára. A kártyaolvasó teljesen mobilis, az érintéses tranzakciók mellett Chip&PIN beolvasást is támogat, egy feltöltéssel pedig nagyjából 200 tranzakció bonyolítható vele a Revolut szerint.

revolut_cards_2

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

A Revolut Reader közvetlenül a céges Revolut Business fiókhoz kapcsolódik, melynek egyenlegén a beterhelt összeg azonnal megjelenik, így bármikor továbbutalható akár közvetlenül a beszállítók, akár a cég hagyományos bankszámláinak irányába. A cég mindezért egyszeri, 25 angol fontos belépési díjat és tranzakciónként 0,8% + 0,02 angol fontos jutalékot kér, ami piacon lévő hasonló megoldásokhoz - különösen a nagybankok által kínált konstrukciókhoz - képest számottevően kedvezőbb ajánlatnak számít.

A Revolut Reader a rendelkezésre álló API-k segítségével a vállalkozás meglévő POS-rendszerébe is beilleszthető, illetve a cég azt ígéri, hogy rövidesen kiegészül a kínálat egy kifejezetten a nagyobb kereskedők igényei alapján készült megoldással is, melynek integrációja középvállalati szinten is megoldható lesz.

A Revolut eddig kizárólag QR-kódos fizetési megoldást kínált a lokális értékesítést végző kereskedők számára, ez a szolgáltatás tavaly februárban indult és Magyarországon is elérhető. A Revolut Reader további piacokra történő bevezetéséről egyelőre nem közölt részleteket a fintech-szolgáltató.

 

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.