Szerző: Koi Tamás

2022. június 28. 09:22

Jön a Revolut halasztott fizetési szolgáltatása

Fokozatosan kezdi elérhetővé tenni mikrohitel-konstrukcióit Európa-szerte az egyik legnagyobb, banki licenccel is rendelkező európai fintech startup, a Revolut.

Elindítja saját "Buy Now Pay Later" (BNPL) szolgáltatását Európa egyik legnagyobb fintech szolgáltatója, a Revolut. A halasztott fizetési rendszer elsőként az írországi felhasználók számára érhető majd el, de a tervek szerint még idén több kelet-európai országban is bevezetik (Magyarországot egyelőre nem nevezte meg ezek körében a cég).

revolut_csaj

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x)

Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x) Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

A BNPL szolgáltatás lényege, hogy az ügyfelek a vásárlásuk összegét három egyenlő részletben törleszthetik (az első részlet a vásárlás során esedékes), vagyis lényegében egy rövid lejáratú kölcsönről van szó, melynek maximális összege - a Revolut saját, részben open banking-alapú belső hitelképességi vizsgálata alapján - legfeljebb 499 euró lehet. A szolgáltató az utolsó két részletre 1,65%-os díjat (mely magába foglalja a kamatot, és a kezelési költséget) számol fel.

A részletfizetési szolgáltatás bolti és online vásárlások során egyaránt igénybe vehető majd, illetve nem igényel az elfogadóhely részéről semmiféle támogatást, kézpénzfelvételnél, valamint kriptovaluta- és értékpapír-vásárlásnál azonban nem lesz elérhető a BNPL konstrukció.

A kölcsön bármikor, külön költség felszámítása nélkül előtörleszthető.

Amint arra a FintechZone is felhívja a figyelmet, a Revolut régóta tervezi, hogy a banki hiteleknél kedvezőbb feltételekkel, nem utolsósorban egyszerűbben elérhető hiteltermékekkel letarolja a piacot. A cég Litvániában már 2020 májusa óta teszteli saját hitelkártyáját és személyi hitel konstrukcióját, Lengyelországban pedig 2020 decembere óta érhetők el a cég banki szolgáltatásai. 

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról