Szerző: Asztalos Olivér

2021. szeptember 28. 11:27

Itthon is elérhető a Revolut Bank

Immár a magyarországi ügyfelek is igénybe veheti a Revolut Bank szolgáltatását, melynek hála az egyenlegeken lévő pénz 100 000 euró összértékig biztosított.

Tegnap óta a Revolut magyarországi ügyfeleinek is elérhető a fintech banki szolgáltatása. A változás értelmében immár a challenger bank magyar ügyfelei is igénybe vehetik a Litvániában bejegyzett Revolut Bank pénzügyi szolgáltatásait. Ezzel a már meglévő csomagot lehet kiegészíteni, ami az idehaza élők számára egyelőre a betétbiztosításban merül ki. A későbbiekben várhatóan bővül majd a magyar piacot célzó szolgáltatások sora, például különféle hiteltermékekkel, illetve újabb befektetési lehetőségekkel.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

A Revolut appban elvégezhető pár perces regisztrációt követően az ügyfelek pénze automatikusan átkerül a Revolut Banknál vezetett speciális számlára. Ezt ugyancsak a litván nemzeti bank (Bank of Lithuania) felügyeli, azonban a Revolut Payments-hez képest a Revolut Bank európai banki engedéllyel rendelkezik, melynek értelmében a számlákon tárolt pénz ügyfelenként 100 000 euróig biztosított. Az esetleges kártalanítást a Litván Betétbiztosítási Alap (Lithuanian State Company Deposit) végzi, hasonlóan az idehaza működő Országos Betétbiztosítási Alaphoz (OBA).

revolut_bank

A Revolut eddigi funkcióit az átállás nem érinti, a regisztráció után a Revolut Payments és Revolut Bank közösen nyújtja tovább a pénzügyi szolgáltatást. A Revolut Banknál vezetett számla egy speciális bankszámla, ami kizárólag Revolut Paymentsről fogad utalásokat. Költés, átváltás, vagy épp átutalás esetén a rendszer automatikusan átmozgatja a pénzt a Revolut Bankból a Revolut Paymentsre, beérkező utalás vagy bármilyen jóváírás esetén pedig ez játszódik le az ellenkező irányba. A folyamatból az ügyfelek semmit sem érzékelnek, a pénzük azonban az említett összeghatárig folyamatosan biztosítva van.

"A Revolut ma a leggyorsabban bővülő fintech vállalat Európában, ami annak köszönhető, hogy tevékenységünk középpontjába az ügyfelet helyezzük. Terméktervünk felülmúlhatatlan, nincsenek rejtett díjaink, és folyamatosan új és innovatív pénzügyi termékeket építünk. A Revolut Bank elindítása Magyarországon nagyobb biztonságot és bizalmat fog biztosítani ügyfeleink számára, cégünk számára pedig lehetővé teszi, hogy a közeljövőben számos új terméket és szolgáltatást indítsunk" - mondta Joe Heneghan, a Revolut Bank vezetője.

A Revolut világszerte nagyjából 16 millió ügyféllel rendelkezik, amelyből közel 500 000 a magyar ügyfél. Magyarország a világ 14-edik országa, ahol a társaság elérhetővé tette a Revolut Bank szolgáltatást.

Bár a betétbiztosítással egy fontos hiányosságot törlesztett a Revolut, a challenger bank még ezzel sem tekinthető egyenrangúnak a magyar pénzintézetek mellett. A szolgáltatás legnagyobb hiányossága, hogy továbbra sem kínál névre szóló, GIRO formátumú magyar bankszámlát, amely nagyban nehezíti a fizetés, vagy bármilyen más hivatalos forrásból érkező havi bevétel fogadását.

FRISSÍTÉS: Időközben az MNB reagált a Revolut Bank magyarországi megjelenésére.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról