Szerző: Koi Tamás

2022. február 14. 09:19

Ugrik a Revolut HUF gyűjtőszámlája

Április 1-jétől megszünteti a HUF pénznemű gyűjtőszámláját a Revolut, így ettől az időponttól kezdődően nem lehet majd gyorsan és költséghatékonyan banki átutalással Revolut egyenleget feltölteni. A változás elsősorban azokat érinti, akik a munkabérüket erre a Revolut gyűjtőszámlára kérik, ők azonban nem lehetnek túl sokan.

Fontos változásról tájékoztatta a napokban a litván banki licenccel rendelkező Revolut magyarországi felhasználóit: a cég megszünteti a 2020 júniusában bevezetett HUF gyűjtőszámláját, vagyis a Revolut egyenlegek banki átutalással történő feltöltése ettől az időponttól kezdve drágább és lassabb lehet majd. 

Bár a változással kapcsolatban megjelent egyes sajtóhírek azt sugallják, hogy az ügy mögött a Revolut és a Magyar Nemzeti Bank (MNB) egyfajta érdekkonfliktusa állhat, az ok vélhetően sokkal prózaibb: ahogy a FintechZone rámutat, jó eséllyel üzleti döntés áll a háttérben.

revolut_csaj

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A HUF egyenlegfeltöltést ugyanis meglehetősen későn vezette be a Revolut, amikor a felhasználók már rég megszokták, hogy egyenlegüket bankkártyával gyorsan és ingyenesen (már ahol nem készpénzfelvételnek számít a tranzakció) feltölthetik - ráadásul ezzel az ügyfél mellett a Revolut is jól jár, hiszen minden feltöltés után jutalékot kap a kártyatársaságoktól (ismét csak akkor, ha a tranzakció bankkártyás vásárlásnak minősül).

A HUF gyűjtőszámla (mely nem azt jelenti, hogy minden Revolut-ügyfél saját HUF számlaszámot kapott!) ezzel szemben elsősorban azok számára járhatott előnyökkel, akik a munkabérüket a Revolut fiókjukra irányították.

Ezek a felhasználók azonban a FintechZone becslései szerint kis túlzással két kézen megszámolhatók Magyarországon, vagyis a jelentős többség a Revolut szolgáltatásaiban semmilyen változást nem fog érzékelni április 1-jétől, a cég és az MNB pedig - mint ha mi sem történt volna - folytathatja egymás masszírozását a magyar banki licenc kérdéskörében.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról