Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. május 16. 10:28

Fitneszappok közti adatmegosztáson könnyít a Google

A Google és a Samsung összefog annak érdekében, hogy a fejlesztők szinkronizálhassák a felhasználók egészségügyi és edzésekkel kapcsolatos adatait a különféle androidos appok és eszközök között.

Közösen hoz létre egészségügyi platformot a Google és a Samsung a Health Connect képében, ami egy API-val kiegészülve lehetőséget ad a fejlesztők számára arra, hogy a felhasználók egészségügyi adatai szinkronizálhatók legyenek a különböző androidos alkalmazások és eszközök közt. Az appfejlesztők a felhasználói adatokat adott készüléken tárolhatják egy titkosított központban.

A Google elmondása szerint a felhasználók teljeskörűen korlátozhatják majd, hogy milyen adatokat kívánnak megosztani az egyes alkalmazásokkal. Ha egynél több alkalmazás is ugyanolyan típusú adatot gyűjt (például megtett lépések száma), azok egymás közt is megoszthatók lesznek. A Health Connect több mint ötven adattípust támogat számos kategóriában, beleértve az aktivitást, alváskövetést és más egészségügyi mérőszámokat.

samsung_google

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

A Samsung tájékoztatása szerint a platform a Samsung Health-szel is egyesül, így a Galaxy Watchon gyűjtött adatokban rejlő lehetőségeket még könnyebb lesz kiaknázni. A Health Connect jelenleg nyílt bétában férhető hozzá az androidos fejlesztők számára. A Google ezen felül bejelentette, hogy együttműködik a MyFitnessPal, a Leap Fitness és a Withings fejlesztőivel is egy korai hozzáférési programban. A Health Connectet továbbá adaptálja a Google birtokában lévő Fitbit is, és értelemszerűen elérhető lesz a keresőcég első okosóráján, a Pixel Watchon, ami az év későbbi részében jelenik meg.

Ugyan a Google a Samsunggal és az Apple-lel ellenben nem kényszeríti a felhasználókat a saját ökoszisztémájába fitnesztechnológiák terén, de ha idővel megjelenik a beharangozott androidos táblagép és a Pixel Watch, akkor a keresőcégnek lassan el kell kezdenie a saját termékei felé terelni a felhasználókat.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.