Szerző: Koi Tamás

2022. március 1. 12:15

Versenyképesebb lett, de hiányzik a drót a Yettelnek

Mától Yettel Magyarország néven működik tovább a Telenor Magyarország, ezzel együtt a mobilszolgáltató teljes díjcsomag- és szolgáltatásportfólióját átnevezték. Az új ajánlatok jobbak, de a cég az erős vezetékes láb nélkül továbbra is hátrányban lesz a piacon.

Bemutatta új tarifaportfólióját a korábban Telenor Magyarország néven működő, mától Yettel Magyarország nevet viselő mobilszolgáltató. A cég idén januárban jelentette be hivatalosan a névváltást, mely során előrevetítette, hogy a kínálat új ajánlatokkal is kiegészül majd. Az új portfólió egy részét - akárcsak a márkanevet - a cseh PPF befektetői csoport kezében lévő magyar, bolgár és szerb leányvállalatoknál egységesen vezették be keddtől.

A szolgáltató lakossági havi előfizetéses tarifakínálatának gerincét mostantól a Yettel Prime díjcsomagok képezik, melyekből három érhető el, havi 9990 Ft-tól 15990 Ft-ig terjedő havidíjért cserébe (11 hónap hűségvállalással, készülékvásárlás nélkül). 

A Yettel Prime, Prime Plus és Prime Max díjcsomagok egységes jellemzője, hogy mindhárom korlátlan mobiladat-forgalmat biztosít az előfizetőknek, ugyanakkor eltérő sávszélesség-plafon mellett. A cég így a legolcsóbb, Yettel Prime tarifánál a készülék és a hálózat képességeitől függően maximum 150 Mbps, a Yettel Prime Plusnál pedig 250 Mbps maximális sebességet biztosít, és csak a Prime Max előfizetéseknél korlátlan az elérés minden szempontból.

yettel_telenor

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Az olcsóbb tarifák közül a Yettel Prime 250 percnyi beszédet tartalmaz (felette 40 Ft a percdíj), illetve 40 forintért küldhető vele az SMS-ek darabja, míg a Yettel Prime Plus esetében a beszéd belföldi alapdíjas irányba korlátlanná válik, ám az SMS-ekért továbbra is 40 forintot kell fizetni.

A cég a Prime díjcsomagok esetében nem korlátozza az 5G-s hálózati elérést, azaz ha az ügyfél 5G-képes telefonnal rendelkezik, és olyan helyszínen tartózkodik, ahol a Yettel 5G-s hálózata elérhető, a fenti sávszélesség-korlátok mellett használhatja az új generációs hálózatot. Újdonság, hogy a lakossági előfizetők számára is elérhető mostantól az eSIM szolgáltatás (leszámítva az Apple Watch okosórákat használó ügyfeleket, itt a Telekom továbbra is kizárólagosságot élvez).

A Prime tarifák leginkább a Magyar Telekom korlátlan mobilnettel (Gigaerős Net) kombinált díjcsomagjaival és a Vodafone Magyarország Red tarifáival hasonlíthatók össze, illetve kínálnak versenyképes mobil megoldást. A két versenytárs ugyanakkor a rendelkezésére álló infrastruktúrán kínált vezetékes ajánlatokkal összekombinálva mindegyik szegmensben rá tud ajánlani a Yettel tarifáira (a Yettelnél a Prime csoportokba összevonható előfizetésekkel csökkenthető csak a havi díj, legfeljebb 15%-kal).

A cég feltöltőkártyás ajánlatai kevésbé jelentős változáson estek át, így újdonságként a feltöltőkártyás ügyfeleknek az egységesen kedvező 25 Ft-os percdíj mellett elérhetővé válik a korlátlan netezés lehetősége, illetve különleges újítás, hogy legalább 1500 Ft-os feltöltés esetén 1 nap korlátlan mobilnet hozzáférést ad a szolgáltató ajándékba.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról