:

Szerző: Koi Tamás

2021. július 12. 11:14

Már itthon is elérhető a Google TikTok-riválisa

A YouTube ma bejelentette, hogy Magyarországon is elindult a YouTube Shorts béta verziója; ez a vállalat új, rövid formátumú videós élménye, amellyel látványos, rövid videókat lehet mobiltelefonnal készíteni.

Míg a rövid formátumú videók már eddig is megtekinthetők voltak a platformon, a felhasználók Magyarországon most először férhetnek hozzá a Shorts tartalomkészítő eszközeihez, amelyek közé tartozik a több videoklip összefűzésére használható multiszegmensű kamera, a zenés videó rögzítését lehetővé tevő funkció, a sebességszabályozó beállítások és még sok minden más - áll a cég által kiadott közleményben.

A felhasználóknak lehetőségük nyílik majd audiomintákat kipróbálni nem csak más Shorts videókból, de a YouTube-on szereplő bármely videóból is – ez világszerte több milliárd videót jelent –, soha eddig nem látott méretű teret engedve a kreativitásnak.

google_shorts

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Ez azt jelenti, hogy a felhasználók a saját kreatív ízlésük szerint alakíthatják a YouTube-on szívesen nézett tartalmakat, és új közönséget hódíthatnak meg - akár kedvenc vicceikre reagálva, akár egy alkotó legújabb receptjét kipróbálva, vagy komikus jeleneteket újrajátszva. A tartalomgyártók kezében lesz az ellenőrzés, és akár el is utasíthatják, hogy hosszú videójukat feldolgozzák.

Ezen túlmenően, és a termék nemzetközi terjeszkedésével egy időben, új funkciókat indítunk az összes eddigi és új piacon, mint például:

  • Szöveg hozzáadása a videó egyes pontjaihoz
  • Automatikus feliratozás a Shorts videókon
  • Akár 60 másodperc felvétele a Shorts kamerájával
  •  Klipek hozzáadása a telefonod galériájából a Shorts kamerájával készített felvételekhez
  • Alapszűrők hozzáadása a Shorts videók színkorrekciójához, a jövőben még több effekt várható

A YouTube Shorts alapvetően a TikTokból jól ismert, rövid videós formátumot emeli át a videómegosztó felületére. A Shorts nem különálló alkalmazás, a fő YouTube appban kap helyet, ahol egy sor videószerkesztő eszközt is kínál majd a rövid, legfeljebb 15 másodperces tartalmak elkészítésére, amelyek akár több videóból is összefércelhetők. Emellett a készítők a YouTube masszív, licencelt zenekínálatát (jelenleg több mint 250 kiadó zenekínálatából lehet választani) is felhasználhatják a videókhoz.

A Shorts béta verziója Magyarországon július 14-én, szerdán lesz elérhető mindenki számára.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 15:32

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.