:

Szerző: Asztalos Olivér

2021. június 28. 13:00

Három nagy partner áll az Nvidia-ARM üzlet mellé

Míg a Qulacomm már az Nvidia-ARM üzlet bukására készül, addig a három nagy partner inkább a felvásárlást támogatja.

Két táborra szakadt az Nvidia-ARM körül álló partnerek csoportja. A Bloomberg információi szerint a Broadcom Corp., a MediaTek Inc., valamint a Marvell Technology Group Ltd. is beállt a felvásárlás mögé, vagyis támogatja az Nvidia által kezdeményezett, közel 40 milliárd dollár összértékű tranzakciót.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A három nagy név kapóra jöhet az Nvidiának, amely mögött alig két hete kezdett el szervezkedni a Qualcomm. Cristiano Amon, a chiptervező elnök-vezérigazgatója már azon dolgozik, hogy a tranzakció esetleges meghiúsulása esetén fel tudják vásárolni az ARM-ot. Amon és vállalata ehhez egy konzorciumot hozna létre, amelybe az ARM nagyobb licencelői tömörülnének, minden bizonnyal beleértve bizonyos konkurenseket is, piactól függetlenül.

nv_arm

Mindez olyan nagy szereplőket (is) jelentene, mint az Apple, a Microsoft, vagy épp a Samsung. Korábban még a MediaTeket is ide soroltuk, azonban mint kiderült, a tajvani cég inkább az Nvidia mellé állt be. A Qulacomm vezetője szerint amennyiben egy független, több erős ipari szereplőből álló konzorcium alakulna a felvásárláshoz, az több, az ARM ökoszisztémájában tevékenykedő céget is komolyan érdekelne. Érdekes kérdés, hogy a többi nagy licencelő melyik oldalra áll majd a következő hetekben és hónapokban.

Az akvizícióval kapcsolatban egy viszonylag friss hír, hogy az Európai Unió bürokratikus folyamatainak lassúsága miatt a vártnál tovább húzódhat a tavaly szeptemberben bejelentett üzlet. Az EU az előzetes várakozásokhoz képest behatóbban vizsgálná az ügyletet, a szükséges dokumentumok összegyűjtése és átadása ezért szakértők szerint hónapokkal késleltetheti az ügylet létrejöttét.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 03:03

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.