Szerző: Asztalos Olivér

2021. június 17. 11:19

A Qualcomm már készül az Nvidia-ARM üzlet bukására

A Qualcomm egy konzorciummal vásárolná fel az ARM-ot, amennyiben az Nvidiának mindez mégsem sikerülne.

Az Nvidia felvásárlási próbálkozásának esetleges meghiúsulása után azonnal ráugrana az ARM-ra a Qualcomm. Cristiano Amon, a chiptervező elnök-vezérigazgatója ezt a The Telegraphnak adott interjújában hintette el. Amon és vállalata ehhez egy konzorciumot hozna létre, amelybe az ARM nagyobb licencelői tömörülnének, minden bizonnyal beleértve bizonyos konkurenseket is, piactól függetlenül.

Online Kubernetes Security alapozó képzést indítunk!

A hazai piacon egyedülálló és hiánypótló képzést indít a HWSW november 2-án.

Online Kubernetes Security alapozó képzést indítunk! A hazai piacon egyedülálló és hiánypótló képzést indít a HWSW november 2-án.

Utóbbi olyan nagy szereplőket (is) jelentene, mint az Apple, a Samsung, vagy épp az ugyancsak chiptervezéssel foglalkozó tajvani MediaTek. Amon szerint amennyiben egy független, több erős ipari szereplőből álló konzorcium alakulna a felvásárláshoz, az több, az ARM ökoszisztémájában tevékenykedő céget is komolyan érdekelne. Bár az elnök-vezérigazgató nem említett neveket, a szavai alapján már történtek egyeztetések az ügy kapcsán, tehát nem egy hirtelen jött ötletről van szó. Amon szerint az ARM partnerei számára az lenne a legjobb, ha a tervezőcég egy független környezetben működhetne tovább, amely mögött erős vállalatok állnak.

arm_chip

Mindennek előfeltétele, hogy az Nvidia-ARM üzlet meghiúsuljon. Az akvizícióval kapcsolatban egy friss hír, hogy az Európai Unió bürokratikus folyamatainak lassúsága miatt a vártnál tovább húzódhat a tavaly szeptemberben bejelentett üzlet. Az Európai Unió az előzetes várakozásokhoz képest behatóbban vizsgálná az ügyletet, a szükséges dokumentumok összegyűjtése és átadása ezért szakértők szerint hónapokkal késleltetheti az ügylet létrejöttét.

Ezzel párhuzamosan Kína, illetve az onnan érkező jóváhagyás is bizonytalanságban tartja a felvásárlást. Korábbi hírek szerint a távol-keleti országnak nem tetszik az felvásárlás ötlete, hisz azzal, hogy a tervezőcég amerikai tulajdonoshoz kerülne, az ARM elveszíthetné tradicionális függetlenségét, az Egyesült Államok kormánya pedig ezt követően kénye-kedve szerint beleszólhat majd abba, kivel üzleteljen a cég.

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, novemberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.

a címlapról

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 26. 17:43

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, novemberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.