Szerző: Asztalos Olivér

2021. június 17. 11:19

A Qualcomm már készül az Nvidia-ARM üzlet bukására

A Qualcomm egy konzorciummal vásárolná fel az ARM-ot, amennyiben az Nvidiának mindez mégsem sikerülne.

Az Nvidia felvásárlási próbálkozásának esetleges meghiúsulása után azonnal ráugrana az ARM-ra a Qualcomm. Cristiano Amon, a chiptervező elnök-vezérigazgatója ezt a The Telegraphnak adott interjújában hintette el. Amon és vállalata ehhez egy konzorciumot hozna létre, amelybe az ARM nagyobb licencelői tömörülnének, minden bizonnyal beleértve bizonyos konkurenseket is, piactól függetlenül.

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indít a HWSW!

A 8 alkalmas tanfolyamra most early bird kedvezménnyel lehet jelentkezni! A képzéshez 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indít a HWSW! A 8 alkalmas tanfolyamra most early bird kedvezménnyel lehet jelentkezni! A képzéshez 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!

Utóbbi olyan nagy szereplőket (is) jelentene, mint az Apple, a Samsung, vagy épp az ugyancsak chiptervezéssel foglalkozó tajvani MediaTek. Amon szerint amennyiben egy független, több erős ipari szereplőből álló konzorcium alakulna a felvásárláshoz, az több, az ARM ökoszisztémájában tevékenykedő céget is komolyan érdekelne. Bár az elnök-vezérigazgató nem említett neveket, a szavai alapján már történtek egyeztetések az ügy kapcsán, tehát nem egy hirtelen jött ötletről van szó. Amon szerint az ARM partnerei számára az lenne a legjobb, ha a tervezőcég egy független környezetben működhetne tovább, amely mögött erős vállalatok állnak.

arm_chip

Mindennek előfeltétele, hogy az Nvidia-ARM üzlet meghiúsuljon. Az akvizícióval kapcsolatban egy friss hír, hogy az Európai Unió bürokratikus folyamatainak lassúsága miatt a vártnál tovább húzódhat a tavaly szeptemberben bejelentett üzlet. Az Európai Unió az előzetes várakozásokhoz képest behatóbban vizsgálná az ügyletet, a szükséges dokumentumok összegyűjtése és átadása ezért szakértők szerint hónapokkal késleltetheti az ügylet létrejöttét.

Ezzel párhuzamosan Kína, illetve az onnan érkező jóváhagyás is bizonytalanságban tartja a felvásárlást. Korábbi hírek szerint a távol-keleti országnak nem tetszik az felvásárlás ötlete, hisz azzal, hogy a tervezőcég amerikai tulajdonoshoz kerülne, az ARM elveszíthetné tradicionális függetlenségét, az Egyesült Államok kormánya pedig ezt követően kénye-kedve szerint beleszólhat majd abba, kivel üzleteljen a cég.

Szerkesztőségi csapatunkba padavanokat keresünk, akik hozzánk hasonló elveket vallanak a tájékoztatásról és nyitottak az éles kiképzésre.

a címlapról

Hirdetés

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indítunk, most early bird kedvezménnyel!

2021. július 26. 00:45

A 8 alkalmas tanfolyam tökéletes választás lehet azoknak a szakembereknek, akik teszt jelleggel már használnak Kubernetest és általános ismeretekkel is rendelkeznek, de vagy nem a mindennapok szintjén, vagy éles környezetbeli elvárások nélkül. A képzéshez most 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!