Szerző: Asztalos Olivér

2021. június 18. 12:55

Az Amazon is csökkenti alkalmazásboltjának jutalékát

Az Apple és a Google után az Amazon is mérsékli alkalmazásboltjának jutalékát.

A vállalat az utolsó negyedévben induló Amazon Appstore Small Business Accelerator Program keretében csökkenti a jelenlegi igencsak magas, mintegy 30 százalékos haszonkulcsot. Mindez ugyanakkor csak a kisebb, évi 1 millió dollárra alatti forgalmat generáló fejlesztőket érinti, amelyektől már "csak" 20 százalékot von majd le az Amazon. Az 1 millió dollár feletti bevételt elérő partnereknek marad a jelenlegi 30 százalékos jutalék.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A kvázi konkurens Apple és Google pár hónapja 15 százalékra csökkentette alkalmazásboltjának jutalékát, amely így 5 ponttal alacsonyabb az Amazon által bejelentett 20 százalékos értéknél. Az Amazon a különbséget rendhagyó módon igyekszik kompenzálni. A programban résztvevő fejlesztők forgalmuk 10 százalékát AWS kredit formájában kaphatják majd meg, vagyis az Amazon a saját felhős szolgáltatásánál nyújt majd kedvezményt. Mindez értelemszerűen csak azok számára lesz hasznos, akik ki tudják használni az AWS nyújtotta lehetőségeket.

amazon_store

Az Amazon az Apple és a Google után a harmadik nagy szereplő, amely lazít sokat bírált jutalékelszámolási rendszerén. Az Apple még novemberben jelentette be, hogy az App Store-on keresztül értékesített szolgáltatások és egyéb digitális javak után beszedett egységes, 30 százalékos jutalékot január 1-jétől 15 százalékra mérsékli. A céget az utóbbi hónapokban fokozódó nyomás alá helyezte több nagyobb iparági szereplő is amiért szerintük az Apple-adónak csúfolt magas jutalékot az Apple bevételeinek növelése mellett nyilvánvalóan arra is használja, hogy saját szolgáltatásait előnyben tudja részesíteni, ezáltal torzítva a versenyt.

Az Amazon most bejelentett programjához hasonló, App Store Small Business Program-nak nevezett kedvezményrendszer a cég szerint az alkalmazásfejlesztők jelentős többségét érinti. A feltételek alapján ha egy fejlesztő forgalma az App Store-on keresztül adott naptári évben átlépi az egymillió dollárt, a továbbiakban automatikusan a 30 százalékos jutaléksávba sorolódik, de ha a következő évben nem éri el a határt a bevétel, akkor a fejlesztő visszajelentkezhet a programba.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról