Szerző: Asztalos Olivér

2021. június 18. 12:55

Az Amazon is csökkenti alkalmazásboltjának jutalékát

Az Apple és a Google után az Amazon is mérsékli alkalmazásboltjának jutalékát.

A vállalat az utolsó negyedévben induló Amazon Appstore Small Business Accelerator Program keretében csökkenti a jelenlegi igencsak magas, mintegy 30 százalékos haszonkulcsot. Mindez ugyanakkor csak a kisebb, évi 1 millió dollárra alatti forgalmat generáló fejlesztőket érinti, amelyektől már "csak" 20 százalékot von majd le az Amazon. Az 1 millió dollár feletti bevételt elérő partnereknek marad a jelenlegi 30 százalékos jutalék.

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indít a HWSW!

A 8 alkalmas tanfolyamra most early bird kedvezménnyel lehet jelentkezni! A képzéshez 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indít a HWSW! A 8 alkalmas tanfolyamra most early bird kedvezménnyel lehet jelentkezni! A képzéshez 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!

A kvázi konkurens Apple és Google pár hónapja 15 százalékra csökkentette alkalmazásboltjának jutalékát, amely így 5 ponttal alacsonyabb az Amazon által bejelentett 20 százalékos értéknél. Az Amazon a különbséget rendhagyó módon igyekszik kompenzálni. A programban résztvevő fejlesztők forgalmuk 10 százalékát AWS kredit formájában kaphatják majd meg, vagyis az Amazon a saját felhős szolgáltatásánál nyújt majd kedvezményt. Mindez értelemszerűen csak azok számára lesz hasznos, akik ki tudják használni az AWS nyújtotta lehetőségeket.

amazon_store

Az Amazon az Apple és a Google után a harmadik nagy szereplő, amely lazít sokat bírált jutalékelszámolási rendszerén. Az Apple még novemberben jelentette be, hogy az App Store-on keresztül értékesített szolgáltatások és egyéb digitális javak után beszedett egységes, 30 százalékos jutalékot január 1-jétől 15 százalékra mérsékli. A céget az utóbbi hónapokban fokozódó nyomás alá helyezte több nagyobb iparági szereplő is amiért szerintük az Apple-adónak csúfolt magas jutalékot az Apple bevételeinek növelése mellett nyilvánvalóan arra is használja, hogy saját szolgáltatásait előnyben tudja részesíteni, ezáltal torzítva a versenyt.

Az Amazon most bejelentett programjához hasonló, App Store Small Business Program-nak nevezett kedvezményrendszer a cég szerint az alkalmazásfejlesztők jelentős többségét érinti. A feltételek alapján ha egy fejlesztő forgalma az App Store-on keresztül adott naptári évben átlépi az egymillió dollárt, a továbbiakban automatikusan a 30 százalékos jutaléksávba sorolódik, de ha a következő évben nem éri el a határt a bevétel, akkor a fejlesztő visszajelentkezhet a programba.

Szerkesztőségi csapatunkba padavanokat keresünk, akik hozzánk hasonló elveket vallanak a tájékoztatásról és nyitottak az éles kiképzésre.

a címlapról

Hirdetés

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indítunk, most early bird kedvezménnyel!

2021. július 25. 23:32

A 8 alkalmas tanfolyam tökéletes választás lehet azoknak a szakembereknek, akik teszt jelleggel már használnak Kubernetest és általános ismeretekkel is rendelkeznek, de vagy nem a mindennapok szintjén, vagy éles környezetbeli elvárások nélkül. A képzéshez most 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!