Szerző: Hlács Ferenc

2021. március 12. 09:58

"Mikroszkópot" tett új csúcstelefonjára az Oppo

A Find X3 Pro hátlapi kamerái között egy 60x nagyítást ígérő szenzor is helyet kapott.

Míg a legtöbb okostelefongyártó manapság csúcsmodelljein a telefotó kamerákat igyekszik a lehető legjobban felturbózni, a kínai okostelefon-piac trónját frissen átvevő Oppo új zászlóvivőjével a másik oldalról támad és a makró szenzort ruházza fel a szegmensben eddig példátlan képességekkel. A frissen bemutatkozott Oppo Find X3 Pro az élvonalban elvárt, 2021-es csúcshardver mellé egy "mikroszkóp" kamerát ültet, amelytől akár 60x nagyítást ígér.

oppofindx3pro2

A készülék dizájnja is tetszetősre sikerült - utóbbi téren persze manapság szintén főként a hátoldali kamerasziget kialakításában, és a hátlap színében maradt szabadsága a gyártóknak. A kameraplatform itt egybefolyik a hátlappal, ami a fényes borítás mellett különösen jól érvényesül - ugyanakkor a hátoldal jó eséllyel az ujjlenyomatokat is bőszen gyűjti majd.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Az előlapon egy méretes, 6,7 hüvelykes, 3216x1440 pixel felbontású, 120 hertzes frissítési rátát produkáló és 1300 nit maximális fényerejű OLED panel található, bal felső sarkába ütött szelfikamerával, utóbbi felbontása 32 megapixel. A készülékben az idei kötelező csúcsvas, azaz a Qualcomm Snapdragon 888 processzora dolgozik, 256 gigabájt háttértár és 12 gigabájt RAM társaságában - mindezt pedig egy 4500 mAh-s akku táplálja, amely 65 wattos gyorstöltést és 30 wattos vezeték nélküli töltést is támogat, illetve a fordított vezeték nélküli töltés is ott van a képességek között.

oppofindx3pro

Visszakanyarodva a "mikroszkóphoz": az f/3.0-s makrószenzor 3 megapixel felbontású, annak kapcsán a gyártó a már említett 60x nagyításról beszél - ráadásul a kamera egy külön LED gyűrűt is kapott a szuperközeli, az Android Police első tapasztalatai szerint már-már tényleg mikroszkópos képeket idéző fotók szebb megvilágítására. A platformon emellett mindjárt két 50 megapixeles szenzor is helyet kapott, az egyik az optikai képstabilizációval megtoldott, f/1.8-as fő kamera, a másik pedig az f/2.2 értékű, ultraszéles látószögű kamera. A miheztartás végett egy 13 megapixeles, f/2.4-es, 2x optikai zoomot kínáló telefotó lencse is jutott a telefonra. A gyártó a pontos megjelenési dátumot, illetve a készülék árát egyelőre nem közölte.

a címlapról