Szerző: HIRDETÉS

2021. január 8. 09:26

Gyorsan lecsapnak a BProf végzős diákjaira a cégek

Már javában töltik a céges gyakorlati évüket azok az informatikus hallgatók, akik elsőként szereznek diplomát a BME 2018-ban indult, hat szemeszteres alapképzésén. A képzésben résztvevők iránt komoly munkaerőpiaci kereslet mutatkozik.

Tavaly szeptemberben megkezdték céges gyakorlati évüket azok az informatikus hallgatók, akik elsőként szerezhetik meg diplomájukat a BME új, 6 szemeszteres alapképzésén. A szakot a bő tízezres informatikushiány hívta életre két évvel ezelőtt, a végzős diákokra pedig már most kiemelkedő érdeklődés mutatkozik. Az informatikushiányban szenvedő, vagy éppen utánpótlást kereső cégek az új végzős hallgatókra már jelezhetik foglalkoztatási szándékukat a kooperatív képzés keretében.

A BME Villamosmérnöki és Informatikai Kara a gazdaságot érzékenyen érintő informatikushiányra reagált egy új alapképzési szak, a BProf üzemmérnök-informatikus képzés 2018-as indításával, amely az ipari szféra igényeihez igazodva új, kevesebb elméleti és több gyakorlati jellegű kurzust tartalmaz. A hat féléves képzés során az ötödik szemeszter a „fél lábbal az iparban”, a hatodik a „szinte teljesen az iparban” elvet követi.

bprof1

A könnyebb elhelyezkedés és cégkeresés érdekében az intézmény a Schönherz Iskolaszövetkezettel kötött megállapodást vállalati partnerek szakmai gyakorlóhelyként való bevonásáról, ezzel biztosítva az erős elméleti alapokkal felvértezett diákok számára a közvetlen gyakorlati tapasztalat megszerzését, valamint előkészítve az azonnali munkába állást. A piacon szereplő cégek számára mindez egyben lehetőséget ad arra is, hogy – kölcsönös elégedettség esetén – a hallgató a végzése után a vállalatnál helyezkedjen el főállású munkavállalóként.

Az üzemmérnök-informatikus alapképzésben részt vevő első végzős évfolyamot eddig 40 vállalkozás foglalkoztatja, a szakmai vezetők által kitöltött kérdőívek tanúsága szerint teljes elégedettséggel. A cégeknek most lehetőségük nyílik arra, hogy a következő évfolyam diákjaival is szerződést kössenek, a gyakorlati időszakot követően pedig akár állandó belsős munkavállalóként alkalmazzák őket. A BME VIK vezető helye a hazai mérnökinformatikus képzésben garantálja az új BProf üzemmérnök-informatikus diploma minőségét.

A BME és a Schönherz Iskolaszövetkezet a vállalatok számára 2021. január 21-én (csütörtök) 15 órakor tájékoztató fórumot tart, ahol a felmerülő kérdéseket is megválaszolják. Az online tájékoztatóra itt lehet regisztrálni: http://www.vik.bme.hu/bprof2021

Az úttörő együttműködésbe kis- és középvállalatok ugyanúgy becsatlakozhatnak, mint multinacionális piaci szereplők. A 100 üzemmérnök-informatikus hallgató foglalkoztatására szeptembertől nyílik lehetőség. További információ a partner@schis.hu e-mail címen kérhető.

[A BME megbízásából készített, fizetett anyag.]

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról