Szerző: Koi Tamás

2021. január 5. 12:38

Kormányközeli szakembert igazolt a Vodafone vezetése

A jelenlegi kormánypárt egyéni képviselőjelölt-listáján korábban szereplő szakembert, Orbán Anitát igazolta le január elején a Vodafone Magyarország vezetése.

Megnevezte új vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettesét a Vodafone Magyarország: A cég gyakorlatilag második embere január 4-től az a Dr. Orbán Anita lesz, aki korábban öt évig a Külügyminisztériumban dolgozott, illetve a 2010-es országgyűlési választásokon a Fidesz egyéni jelöltjeként indult Újbudán - igaz, később a jelöltségtől egészségügyi okokra hivatkozva visszalépett.

A Vodafone által kiadott életrajz szerint Dr. Orbán Anita a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem elvégzése után pénzügyi kontrollerként kezdte pályafutását a Magyar Telekom jogelődjénél, a Matávnál. Ezt követően az Egyesült Államokba költözött, ahol két Master fokozatú diplomát szerzett történelem és diplomácia témakörökben, majd a Fletcher School of Law and Diplomacy-ban folytatta PhD tanulmányait. 2008-ban az Egyesült Államokban könyve jelent meg közép-európai energetika témában.

orban_anita
orbán anita 2014-ben energiabiztonsági nagykövetként a CEU egyik rendezvényén (forrás: cEU)

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Miután visszaköltözött Magyarországra, öt évig a Külügyminisztériumban dolgozott, ahol energia ágazatra szakosodott, dolgozott az energiabiztonság nagyköveteként és a Duna-menti országok energetikai együttműködési bizottságának elnökeként is. Az állami szektor után a londoni Cheniere Marketing LTD főtanácsadójaként folytatta pályafutását. A Vodafone Magyarországhoz a Tellurian LNG Londonból érkezik, ahol a nemzetközi kapcsolatokért felelős alelnöki pozíciót töltötte be, számos ország kereskedelmi feladatait látta el. 

Dr. Orbán Anita a vezérigazgató-helyettesi pozícióból 2020. november elsejével távozó, korában az Inviteltől érkező Dr. Budai J. Gergőt váltja, aki az újonnan alakult Vodafone leányvállalat, a Vantage Towers Magyarország vezérigazgatójaként folytatja pályafutását. 

Az új vezető feladatkörei közé tartozik majd többek közt a Vodafone hazai lobbitevékenységének koordinálása, illetve az eddigiek alapján két fontos terület, a jog valamint a sajtó is hozzá tartozik majd.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GITHUB

0

Elérhetővé vált a GitHub Copilot Enterprise

2024. február 29. 11:34

Az előzetes után általánosan hozzáférhetővé vált a GitHubon a Copilot új szintje, ami a szervezetek belsős kódbázisa alapján segíti a fejlesztőket.