Szerző: Koi Tamás

2021. január 5. 12:38

Kormányközeli szakembert igazolt a Vodafone vezetése

A jelenlegi kormánypárt egyéni képviselőjelölt-listáján korábban szereplő szakembert, Orbán Anitát igazolta le január elején a Vodafone Magyarország vezetése.

Megnevezte új vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettesét a Vodafone Magyarország: A cég gyakorlatilag második embere január 4-től az a Dr. Orbán Anita lesz, aki korábban öt évig a Külügyminisztériumban dolgozott, illetve a 2010-es országgyűlési választásokon a Fidesz egyéni jelöltjeként indult Újbudán - igaz, később a jelöltségtől egészségügyi okokra hivatkozva visszalépett.

A Vodafone által kiadott életrajz szerint Dr. Orbán Anita a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem elvégzése után pénzügyi kontrollerként kezdte pályafutását a Magyar Telekom jogelődjénél, a Matávnál. Ezt követően az Egyesült Államokba költözött, ahol két Master fokozatú diplomát szerzett történelem és diplomácia témakörökben, majd a Fletcher School of Law and Diplomacy-ban folytatta PhD tanulmányait. 2008-ban az Egyesült Államokban könyve jelent meg közép-európai energetika témában.

orban_anita
orbán anita 2014-ben energiabiztonsági nagykövetként a CEU egyik rendezvényén (forrás: cEU)

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Miután visszaköltözött Magyarországra, öt évig a Külügyminisztériumban dolgozott, ahol energia ágazatra szakosodott, dolgozott az energiabiztonság nagyköveteként és a Duna-menti országok energetikai együttműködési bizottságának elnökeként is. Az állami szektor után a londoni Cheniere Marketing LTD főtanácsadójaként folytatta pályafutását. A Vodafone Magyarországhoz a Tellurian LNG Londonból érkezik, ahol a nemzetközi kapcsolatokért felelős alelnöki pozíciót töltötte be, számos ország kereskedelmi feladatait látta el. 

Dr. Orbán Anita a vezérigazgató-helyettesi pozícióból 2020. november elsejével távozó, korában az Inviteltől érkező Dr. Budai J. Gergőt váltja, aki az újonnan alakult Vodafone leányvállalat, a Vantage Towers Magyarország vezérigazgatójaként folytatja pályafutását. 

Az új vezető feladatkörei közé tartozik majd többek közt a Vodafone hazai lobbitevékenységének koordinálása, illetve az eddigiek alapján két fontos terület, a jog valamint a sajtó is hozzá tartozik majd.

a címlapról