:

Szerző: Koi Tamás

2020. november 26. 11:15

Leválasztja egyes leányvállalatait az LG

Szerkezeti átalakításokat jelentett be Dél-Korea egyik legnagyobb, családi kézben lévő konglomerátuma, az LG. A cég jövő tavaszig több tagvállalatot is leválaszt magáról, a cél a hatékonyabb működés, de szabályozói nyomás is közrejátszik a döntésben.

Dél-Korea egyik legnagyobb, családi kézben lévő konglomerátuma (csebolja), az LG Corp. csütörtökön bejelentette, hogy az igazgatótanács döntése alapján bizonyos tagvállalatait jövőre leválasztja magáról és egy újonnan létrejövő központi egységbe szervezi. A döntés a hivatalos indoklás szerint azért született, hogy az évtizedek során óriásira hízott cégcsoport működését hatékonyabbá lehessen tenni - lényegében változatlan irányítás mellett.

Az új konglomerátum létrejöttét ugyanakkor az utóbbi időben a cégcsoportokon belüli pénzmozgások ellenőrzése kapcsán szigorúbbá váló szabályozás is indokolhatja a helyi sajtó szerint, de legalábbis nem az LG az első csobol, mely hasonló reorganizációs terveket dédelgetett vagy éppen hajtott végre az az utóbbi időben.

lg_hq_logo

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

Az új, várhatóan jövő májusban létrejövő konglomerátum irányítása ezzel együtt is marad a Koo család kezében, az új cégcsoport első embere az LG Csoport elnökének, Koo Kwan-mo -nak az unokatestvére, Koo Bon-dzson lesz. A konglomerátum, mely jelenleg a negyedik legnagyobb dél-koreai cég, számos területen van jelen meghatározó szereplőként a helyi- és a világpiacon egyaránt. Így a nálunk is ismert elektronikai és háztartásieszközöket fejlesztő és gyártó cég, az LG Electronics mellett létezik a csoportnak vegyi és kozmetikai érdekeltsége is.

A kiszervezés többek közt érinti a kijelzővezérlőket gyártó Silicon Works Co-t, a kereskedelmi tevékenységet folytató LG International Corp-ot, az autóipari és épület belsőtér-elemeket szállító LG Hausys Ltd-t és a vegyi üzemekkel rendelkező LG MMA Corp-ot.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 4. 12:46

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.