Szerző: Hlács Ferenc

2020. november 6. 09:22

8K tévéokosítóval rukkolt elő a Xiaomi

A Mi Box 4S Pro egészen barátságos áron kerül piacra - igaz egyelőre csak Kínában.

A 8K tévék és egyéb megjelenítők egyelőre nem mondhatók túlságosan elterjedtnek, ennek megfelelően a jellemzően méregdrága eszközökhöz szánt dedikált kiegészítők, mint a tévéokosítók választéka is elég visszafogott. Most ugyanakkor a felhozatal bővülni látszik, miután a Xiaomi bejelentette első, 8K tartalmak lejátszására is alkalmas tévéokosítóját, a Mi Box 4S Prót, amelyhez ráadásul az ütős teljesítmény mellett barátságos árcédula párosul - igaz az eszköz egyelőre hivatalosan csak Kínában kerül piacra.

A Mi Box 4S Pro, ahogy arra neve is utal, a 4K streamingre kihegyezett Mi Box 4S-t követi a cég kínálatában - hogy pontosan milyen hardver dolgozik benne az ugyanakkor egyelőre rejtély, a Xiaomi a bejelentéskor ugyanis meglehetősen szűkszavú volt a készülék specifikációi kapcsán. Annyi tudható, hogy a tévéokosító 16 gigabájt tárterülettel, 2 gigabájt RAM-mal, illetve HDMI 2.1 támogatással érkezik, emellett Bluetooth-os távirányító, is jár hozzá, amely beépített mikrofonjával a hangvezérlést is lehetővé teszi. A készülék a megszokott módon a gyártótól ismert MIUI felhasználói felületet húzza a fedélzetén futó Android TV rendszerre.

mibox4spro

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x)

Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x) Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

Ahogy a Xiaomi az Android Authority kérdésére válaszolva elmondta, egyelőre nem tervezi a készüléket globálisan elérhetővé tenni, ugyanakkor a cég nyilatkozata alapján a későbbiekben nem kizárt, hogy Kínán kívül is megvásárolható lesz a Mi Box 4S Pro - persze Európában, Észak-Amerikában, illetve általában a nyugati piacokon vélhetően az elődökhöz hasonlóan a hagyományos Android TV felülettel, MIUI nélkül.

Igaz a Mi Box 4S Pro valamivel drágább az elődnél (a Mi Box 4S 50 dollár környéki áron kapható), 60 dollárnak megfelelő árcédulája még így is vonzónak mondható, főként a 8K lejátszási képességet is figyelembe véve, amely egyelőre nem túl elterjedt a tévéokosítók piacán.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról