:

Szerző: Hlács Ferenc

2020. október 19. 12:09

Sebességrekorder vezeték nélküli töltést villantott a Xiaomi

A 80 wattos technológia kevesebb mint húsz perc alatt tölt fel teljesen egy 4000 mAh-s akkut.

Impozáns vezeték nélküli gyorstöltési technológiát mutatott be a Xiaomi, a kínai gyártó legújabb megoldásával az azt támogató okostelefonok kevesebb mint 20 perc alatt feltölthetők.

A nem kevesebb mint 80 wattos teljesítménnyel dolgozó technológia jócskán felülmúlja a gyártó tavaly bemutatott, 30 wattos vezeték nélküli töltését, amely egy 4000 mAh kapacitású teleppel esetében 25 perc alatt produkált 50 százalékos és 69 perc alatt 100 százalékos töltöttséget (persze közben a vállalat a nyáron már 40 és 50 wattos megoldásokat is felvillantott). Ugyanekkora telepnél az új, 80W Mi Wireless Charging Technoglogy névre hallgató töltési eljárásnak mindössze 8 percre van szüksége az 50 százalékos töltéshez és 19 percre a 100 százalék eléréséhez - 10 százalék pedig egy perc alatt belepumpálható az akkuba.

00:49
 

80W Mi Wireless Charging Technology

Még több videó

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Arról a cég nem beszélt, hogy a technológia mikor tűnik fel kereskedelmi forgalomban kapható okostelefonokban, mindenesetre a megoldás piaci rajtja annak fényében nem tűnik túl távolinak, hogy a Xiaomi augusztus végén bejelentett Mi 10 Ultra készülékébe már az 50 wattos vezeték nélküli töltést is beépítette, amellyel 40 perc alatt érhető el teljes töltöttség - utóbbival a cégé az okostelefonban jelenleg elérhető leggyorsabb vezeték nélküli töltési megoldás címe is.

Közben persze a riválisok sem lassítanak a számháborúban, az Oppo nemrég mutatta be saját fejlesztésű, 65 wattos vezeték nélküli töltési megoldását, amelytől azt ígéri, fél óra alatt teljesen feltölt egy 4000 mAh-s akkumulátort. Kereskedelmi forgalomban kapaható okostelefonban ugyanakkor még utóbbi cég technológiája sem tűnt fel.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 2. 15:00

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.