Szerző: Hlács Ferenc

2020. október 19. 12:09

Sebességrekorder vezeték nélküli töltést villantott a Xiaomi

A 80 wattos technológia kevesebb mint húsz perc alatt tölt fel teljesen egy 4000 mAh-s akkut.

Impozáns vezeték nélküli gyorstöltési technológiát mutatott be a Xiaomi, a kínai gyártó legújabb megoldásával az azt támogató okostelefonok kevesebb mint 20 perc alatt feltölthetők.

A nem kevesebb mint 80 wattos teljesítménnyel dolgozó technológia jócskán felülmúlja a gyártó tavaly bemutatott, 30 wattos vezeték nélküli töltését, amely egy 4000 mAh kapacitású teleppel esetében 25 perc alatt produkált 50 százalékos és 69 perc alatt 100 százalékos töltöttséget (persze közben a vállalat a nyáron már 40 és 50 wattos megoldásokat is felvillantott). Ugyanekkora telepnél az új, 80W Mi Wireless Charging Technoglogy névre hallgató töltési eljárásnak mindössze 8 percre van szüksége az 50 százalékos töltéshez és 19 percre a 100 százalék eléréséhez - 10 százalék pedig egy perc alatt belepumpálható az akkuba.

00:49
 

80W Mi Wireless Charging Technology

Még több videó

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Arról a cég nem beszélt, hogy a technológia mikor tűnik fel kereskedelmi forgalomban kapható okostelefonokban, mindenesetre a megoldás piaci rajtja annak fényében nem tűnik túl távolinak, hogy a Xiaomi augusztus végén bejelentett Mi 10 Ultra készülékébe már az 50 wattos vezeték nélküli töltést is beépítette, amellyel 40 perc alatt érhető el teljes töltöttség - utóbbival a cégé az okostelefonban jelenleg elérhető leggyorsabb vezeték nélküli töltési megoldás címe is.

Közben persze a riválisok sem lassítanak a számháborúban, az Oppo nemrég mutatta be saját fejlesztésű, 65 wattos vezeték nélküli töltési megoldását, amelytől azt ígéri, fél óra alatt teljesen feltölt egy 4000 mAh-s akkumulátort. Kereskedelmi forgalomban kapaható okostelefonban ugyanakkor még utóbbi cég technológiája sem tűnt fel.

a címlapról