:

Szerző: Hlács Ferenc

2020. október 19. 12:09

Sebességrekorder vezeték nélküli töltést villantott a Xiaomi

A 80 wattos technológia kevesebb mint húsz perc alatt tölt fel teljesen egy 4000 mAh-s akkut.

Impozáns vezeték nélküli gyorstöltési technológiát mutatott be a Xiaomi, a kínai gyártó legújabb megoldásával az azt támogató okostelefonok kevesebb mint 20 perc alatt feltölthetők.

A nem kevesebb mint 80 wattos teljesítménnyel dolgozó technológia jócskán felülmúlja a gyártó tavaly bemutatott, 30 wattos vezeték nélküli töltését, amely egy 4000 mAh kapacitású teleppel esetében 25 perc alatt produkált 50 százalékos és 69 perc alatt 100 százalékos töltöttséget (persze közben a vállalat a nyáron már 40 és 50 wattos megoldásokat is felvillantott). Ugyanekkora telepnél az új, 80W Mi Wireless Charging Technoglogy névre hallgató töltési eljárásnak mindössze 8 percre van szüksége az 50 százalékos töltéshez és 19 percre a 100 százalék eléréséhez - 10 százalék pedig egy perc alatt belepumpálható az akkuba.

00:49
 

80W Mi Wireless Charging Technology

Még több videó

Nálatok lakik-e rezsidémon?

Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

Nálatok lakik-e rezsidémon? Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

Arról a cég nem beszélt, hogy a technológia mikor tűnik fel kereskedelmi forgalomban kapható okostelefonokban, mindenesetre a megoldás piaci rajtja annak fényében nem tűnik túl távolinak, hogy a Xiaomi augusztus végén bejelentett Mi 10 Ultra készülékébe már az 50 wattos vezeték nélküli töltést is beépítette, amellyel 40 perc alatt érhető el teljes töltöttség - utóbbival a cégé az okostelefonban jelenleg elérhető leggyorsabb vezeték nélküli töltési megoldás címe is.

Közben persze a riválisok sem lassítanak a számháborúban, az Oppo nemrég mutatta be saját fejlesztésű, 65 wattos vezeték nélküli töltési megoldását, amelytől azt ígéri, fél óra alatt teljesen feltölt egy 4000 mAh-s akkumulátort. Kereskedelmi forgalomban kapaható okostelefonban ugyanakkor még utóbbi cég technológiája sem tűnt fel.

a címlapról

generatív

0

Jön a Meta saját képgenerátora

2023. december 8. 10:30

A Meta szolgáltatásain keresztül nyilvánosan elérhető képeken képezték ki a cég saját generatív MI-jét.