:

Szerző: Hlács Ferenc

2020. július 28. 11:46

Átszervezések az Intelnél, távozik a hardveres vezér

A hardveres fejlesztések vezetője távozik, ágazatát pedig szétbontja a chipgyártó.

Távozik az Inteltől Dr. Venkata (Murthy) Renduchintala, a chipgyártó hardveres fejlesztéseiért felelős igazgatója. Mint a vállalat bejelentette, Dr. Venkata augusztus 3-ával köszön el a cégtől. Az igazgató távozásával párhuzamosan az Intel jelentős átszervezéseket jelentett be a vezetők körében - a lépés nem jön meglepetésként, múlt pénteken ugyanis a cég részvényei látványos zuhanásba kezdtek, miután Bob Swan vezérigazgató felvetette a lehetőséget, hogy a chipgyártó más gyártókhoz szervezné ki az általa tervezett processzorok tömegtermelését.

A bejelentést múlt héten egy kifejezetten derűlátó negyedéves pénzügyi beszámoló előzte meg, noha az Intel már ebben is kitért rá, hogy hat hónappal elhalasztja a 7 nanométeres gyártási eljárás rajtjára vonatkozó terveit. A vállalat első ilyen konzumer lapkái ezért leghamarabb 2022 végéhez közeledve láthatnak napvilágot. Bár az Intel nem közölte Dr. Venkata távozásának pontos okát, jó eséllyel az említett fennakadások állnak annak hátterében.

m_renduchintala
Dr. Venkata (Murthy) Renduchintala

A leköszönő igazgatót a cég 2016 elején a Qualcommtól csábította el, Dr. Venkata ezután a Technology Systems Architecture and Client Group élén a gyártó chipjeinek tervezésétől a gyártáson át további hardvereinek fejlesztéséig számos területért felelt. A cég a hardveres "masszívumot" most öt különálló csapatra választja szét, amelyek külön dolgoznak majd a technológiai fejlesztéseken, a mérnöki tervezésen, az architektúrára vonatkozó fejlesztéseken, a gyártáson és az ellátási lánc menedzselésén. A csapatok vezetői közvetlenül az Intel vezérigazgatójának jelentenek majd.

A Technology Development csapat vezetését Dr. Ann Kelleher kapja meg, aki egészen idáig a gyártási folyamatokért felelős vezető pozícióját töltötte be a cégnél. Dr. Kelleher felel majd a 7 és 5 nanométeres gyártási eljárások fejlesztését, Dr. Mike Mayberry a fejlesztések eddigi vezetője pedig 2020 végén esedékes nyugdíjazásáig tanácsadóként segíti majd Dr. Kelleher munkáját. Dr. Mayberry egyébként nem kevesebb mint 36 évet töltött az Intelnél.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Manufacturing and Operations ágazat, Keyvan Esfarjani szárnyai alatt folytatja munkáját, aki eddig az NSG (Non-Volatile Memory Solutions Group) stratégiai, kapacitásbővítési és gyártási feladataiért felelt. Esfarjani mostantól a globális gyártási műveletek kezelését veszi át, illetve Dr. Kelleher korábbi munkáját folytatja. A harmadik csapat, azaz a Design Engineering élére ideiglenesen Josh Walden kerül, a pozícióra a chipgyártó továbbra is keresi a végleges jelöltet.

Az Architecture, Software and Graphics csapat vezetésében nem jön változás, az Intel architektúrális fejlesztéseken, a szoftveres stratégián, valamint a dedikált grafikai portfólión dolgozó ága továbbra is Raja Koduri vezetésével működik majd tovább. Ugyanígy az ellátási lánc kezelését a Supply Chain divízió élén a későbbiekben is Dr. Randhir Thakur vezeti majd.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 02:44

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.