Szerző: Hlács Ferenc

2020. július 17. 10:09

A Messenger androidos és iOS-es appjaiba is jön a kijelzőmegosztás

Az új funkció élesítését a Facebook már megkezdte, az a napokban világszerte elérhetővé válik.

HIRDETÉS

A Messenger okostelefonos alkalmazásaiban is elérhetővé teszi a kijelzőmegosztást a Facebook. Mint arról a közösségi óriás blogposztban beszámolt, az asztali appban már egy ideje használható funkció most az iOS-es és androidos verziókba is utat talál, így a videohívások során a készülékek kijelzőjének tartalmát már ezeken a platformokon is egy gombnyomással megoszthatják a felhasználók.

A funkció a hagyományos, illetve maximum 8 fős csoportos hívásoknál is bevethető, a Rooms esetében pedig a felső határt 16 főnél húzta meg a vállalat. Az asztali és webes alkalmazásként is elérhető Messenger Roomsban ráadásul a közeljövőben tovább bővül a keret, így a Facebook ígérete szerint hamarosan a támogatott maximális résztvevőszám, azaz ötven fő esetében is bevethető lesz. Az idén májusban elrajtolt Mesesnger Roomsban az egyes videomeetingek adminisztrátorai határozhatják meg, hogy az adott hívásban minden jelenlévő számára bekapcsolják a funkciót, vagy csak saját képernyőjük tartalmát osztják meg.

msngrscrnshr

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Az újítást a cég a Messenger androidos és iOS-es alkalmazásában, illetve webes felületén több lépcsőben már elkezdte kiadni, így a rövidesen világszerte mindenkinél elérhetővé válik. A képernyőmegosztás a videohívások közben a Messenger vezérlőpaneljéről érhető el, a "Share Your Screen" gombra bökve, majd a jobb felső sarokban elhelyezett piros STOP gombbal, vagy a hívás megszakításával állítható le.

A megoldással a Facebook igyekszik a videobeszélgetések terén is vonzóbbá tenni platformját az otthoni felhasználók számára, miután az olyan riválisok mint a Zoom a vállalati ügyfelek mellett a magáncélú felhasználásban is egyre nagyobb teret hódítanak - ehhez egyébként utóbbi cég a napokban dedikált hardvert is bejelentett.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 06:22

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.