Szerző: Hlács Ferenc

2020. július 17. 10:09

A Messenger androidos és iOS-es appjaiba is jön a kijelzőmegosztás

Az új funkció élesítését a Facebook már megkezdte, az a napokban világszerte elérhetővé válik.

A Messenger okostelefonos alkalmazásaiban is elérhetővé teszi a kijelzőmegosztást a Facebook. Mint arról a közösségi óriás blogposztban beszámolt, az asztali appban már egy ideje használható funkció most az iOS-es és androidos verziókba is utat talál, így a videohívások során a készülékek kijelzőjének tartalmát már ezeken a platformokon is egy gombnyomással megoszthatják a felhasználók.

A funkció a hagyományos, illetve maximum 8 fős csoportos hívásoknál is bevethető, a Rooms esetében pedig a felső határt 16 főnél húzta meg a vállalat. Az asztali és webes alkalmazásként is elérhető Messenger Roomsban ráadásul a közeljövőben tovább bővül a keret, így a Facebook ígérete szerint hamarosan a támogatott maximális résztvevőszám, azaz ötven fő esetében is bevethető lesz. Az idén májusban elrajtolt Mesesnger Roomsban az egyes videomeetingek adminisztrátorai határozhatják meg, hogy az adott hívásban minden jelenlévő számára bekapcsolják a funkciót, vagy csak saját képernyőjük tartalmát osztják meg.

msngrscrnshr

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Az újítást a cég a Messenger androidos és iOS-es alkalmazásában, illetve webes felületén több lépcsőben már elkezdte kiadni, így a rövidesen világszerte mindenkinél elérhetővé válik. A képernyőmegosztás a videohívások közben a Messenger vezérlőpaneljéről érhető el, a "Share Your Screen" gombra bökve, majd a jobb felső sarokban elhelyezett piros STOP gombbal, vagy a hívás megszakításával állítható le.

A megoldással a Facebook igyekszik a videobeszélgetések terén is vonzóbbá tenni platformját az otthoni felhasználók számára, miután az olyan riválisok mint a Zoom a vállalati ügyfelek mellett a magáncélú felhasználásban is egyre nagyobb teret hódítanak - ehhez egyébként utóbbi cég a napokban dedikált hardvert is bejelentett.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról