Szerző: Hlács Ferenc

2020. július 16. 12:19

Önálló videokonferencia-tablettel állt elő a Zoom

A DTEN-nel közösen piacra dobott megoldással a cég könnyen használható, dedikált eszközt adna a videomeetingekhez.

Dedikált, all-in-one videokonferencia-hardvert dob piacra a Zoom, amellyel az otthoni felhasználókat és a vállalati ügyfeleket egyaránt célba veszi. A Zoom for Home - DTEN ME névre keresztelt eszközzel videomeeting szolgáltatásának használatát könnyítené meg a cég, a méretes tableten előre telepített Zoom alkalmazás gyors és egyszerű hozzáférést ígér az online meetingekhez.

A termék piacra viteléhez a Zoom a DTEN-nel lépett együttműködésre, utóbbi vállalat biztosítja a szolgáltatásnak otthont adó hardvert. Lényegében egy jókora, 27 hüvelykes képátlójú tabletről van szó, amelyen mindjárt három, széles látószögű kamera és nyolc mikrofon is helyet kapott. Az érintőkijelzőn kezelhető felhasználói felületet a cég igyekezett a lehető legegyszerűbbre szabni, és a készülék is percek alatt használatba vehető: a bekapcsolást követően elég megadni a kapott párosítókódot a Zoom weboldalán vagy mobilalkalmazásán keresztül és az eszköz máris használatra kész.

zoomforhome

A Zoom for Home eszköz a felhasználók naptáraival is összeköthető, ilyenkor egy oldalsávban a következő meetingek időpontjai is jól láthatóan követhetők a készüléken. Noha különálló eszközről van szó, a notebookos vagy okostelefonos képernyőmegosztás is elérhető a tabletről, ehhez az eszköz ultrahangos párosítást használ.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A készülék bármilyen Zoom Meeting licenc mellett bevethető, így a fizetős, vállalati csomagokon túl az ingyenes, Basic konstrukció felhasználói is igénybe vehetik azt. A DTEN nevével fémjelzett, dedikált Zoom-tablet nettó 600 dollárért már előrendelhető, és várhatóan idén augusztustól lesz kapható.

Nem ez a cég első kísérlete hardverpiacon, a vállalat tavaly már előrukkolt Zoom Rooms Appliances kezdeményezésével, amelynek keretében több hardvergyártóval együttműködve kínál egyszerűen kezelhető, dedikált támogatást élvező videokonferencia-eszközöket. Ilyen a Neat 65 hüvelykes digitális kollaborációs táblája, és hangrendszere, illetve a Poly kamerái. Utóbbiak természetesen a frissen bejelentett Zoom for Home-mal is képesek együttműködni.

a címlapról