Szerző: Hlács Ferenc

2020. július 17. 09:00

Nem támogatja a Kinect hardvereket és játékokat az Xbox Series X

A Microsoft egyértelművé tette, hogy a 3D kamerák nem lesznek használhatók az új generációs konzollal.

Kinect támogatás nélkül érkezik a Microsoft új generációs játékkonzolja: mint Phil Spencer, a cég Xbox üzletágának vezetője blogposztjában elárulta, az Xbox Series X nem támogatja majd sem a létező Kinect kiegészítőket, sem pedig a 3D kamerához szabott játékokat.

A blogposztban Spencer részletesen taglalja, hogy a konzol egészen az első Xbox generációig visszamenőleg támogatja majd a játékokat, amit a Microsoft már sokadjára igyekszik kihangsúlyozni - a posztban azonban most először tette egyértelművé, hogy a támogatás nem terjed ki a Kinecthez készült címekre. Spencer ezt a The Verge-nek nyilatkozva külön is megerősítette, mondván "nincs mód" a Kinect hardverek és játékok támogatására az Xbox Series X-en. A készüléken, akárcsak az Xbox One X-en, nem található dedikált Kinect aljzat, illetve az eszközök a Microsoft két éve kivezetett USB Kinect adapterével sem működnek majd.

xboxsx01

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Cserébe mind az Xbox Adaptive Controller, mind az Xbox Elite Controller használhatók lesznek az új konzollal, így nem kell feltétlenül új vezérlőkbe fektetni a többjátékos élményhez. A posztban a cég azt is igyekezett kiemelni, hogy nem akarja majd a játékosokat az új generációs konzolra kényszeríteni, az Xbox Game Studios által a következő években kiadott címek Xbox One-on is elérhetők lesznek. Ezzel párhuzamosan ugyanakkor az Xbox One X és Xbox One S All-Digital Edition konzolok gyártásával és kereskedelmével leáll a cég - a mezei Xbox One S viszont ott marad a termékportfólióban a későbbiekben is.

A fentiek mellett az Xbox Game Pass Ultimate előfizetőknek kifejezetten jó hírrel szolgált a vállalat: a csomag mellé szeptembertől plusz költség nélkül biztosítja majd a hozzáférést xCloud játékstreaming szolgáltatásához. Utóbbiban több mint száz Xbox Game Pass cím lesz elérhető, annak stabil rajtjakor.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.