Szerző: Hlács Ferenc

2020. július 13. 12:58

Együtt tessékeli be a PWA-kat a Play Store-ba a Google és a Microsoft

A két cég összecsiszolt fejlesztői eszközökkel segíti a fejlesztőket, hogy webappjaikat a Play Store-ban is egyszerűen közzétehessék.

Együttműködésre lép a Microsoft és a Google, hogy a fejlesztők a PWA-kat is zökkenőmentesebben tehessék közzé a keresőóriás mobilos alkalmazásboltjában. Ehhez a páros a Microsoft PWABuilder eszközét, illteve a Google Bubblewrap megoldását csiszolta össze.

A PWABuilder egy nyílt forrású eszköz, amellyel a fejlesztők a Microsoft ígérete szerint egyszerűen hozhatnak létre jó minőségű, progresszív webappokat, amelyeket aztán különböző alkalmazásboltokban tehetnek közzé. A Bubblewrap a Google fejlesztése, amely egy parancssoros eszközt és a hozzá tartozó libraryt takar, amelyekkel Google Play Store csomagok generálhatók PWA-kból, a hozzájuk tartozó aláírással együtt.

msgoogpwa

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x)

Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x) Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

A két vállalat már az év korábbi szakaszában elkezdte egymáshoz igazítani eszközeit, amelynek eredményeként a PWABuilderrel készült, a Play Store-ba szánt alkalmazások már az új Web Shortcuts szabványt is támogatják: utóbbival lehetőség nyílik az egyes PWA-k funkcióira mutató gyorshivatkozásokat létrehozni, amelyek a Bubblewrappel történő "csomagolást" követően is használhatók lesznek.

Mindezek mellett a PWA-k fejlesztői egy sor androidos funkcióhoz is hozzáférést nyernek, az állapot- és navigációs sávok megjelenésének testreszabásától a mélyebb push értesítések támogatásán át egészen a meglévő aláírási kulcsok használatáig, illetve az appok akár már a teljes képernyőt is kihasználhatják, az alsó és felső sávokat is eltakarva. A frissített PWABuilder és Bubblewrap már kipróbálható, a Google és a Microsoft ráadásul a későbbiekben további újításokat is tervez, Projekt Fugu kezdeményezésük zászlaja alatt.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról