Szerző: Hlács Ferenc

2020. június 22. 12:20

Közvetlenül a Play Store-ból lesznek indíthatók az app-előfizetések

A Google egyelőre teszteli a funkciót, amely a fejlesztők és felhasználók számára is előrelépést ígér.

Az Android 11 rajtjának közeledtével a Google különösebb felhajtás nélkül a Play Store-ban is fontos újítást kezdett tesztelni - ha a funkció széles körben élesedik, az egyes appokhoz kapcsolódó előfizetések is közvetlenül az alkalmazásbolt felületéről lesznek megvásárolhatók.

A megoldásnak az Android Billing Library harmadik verziója ágyaz meg, amelyet a Google néhány hete jelentett be. A megoldással az előfizetésekre, illetve az azokat megelőző, ingyenes próbaidőszakokra való feliratkozáshoz nem kell először az appot telepíteni, majd annak sokszor bosszantó, felugró ajánlásait végigbökdösni - mind a telepítés, mind pedig a feliratkozás egyetlen gombnyomással lezavarható. Ennek megfelelően az adott app Play Store oldalán a hagyományos "telepítés" mellett egy "telepítés és a próbaidőszak indítása" gomb is feltűnik majd. Ezzel párhuzamosan az alkalmazások leírásai is bővülnek az előfizetések részleteivel, mint például az ingyenes próbaidőszak hossza, illetve a lejártát követő fizetős időszak árazása és pontos tartalma.

A megoldás a fejlesztőknek és a felhasználóknak egyaránt hasznos lehet: az alkalmazások készítői így számottevően felgyorsíthatják és kényelmesebbé tehetik az előfizetésekre és próbaidőszakokra való feliratkozásokat, ami kevesebb a folyamat közepén lemorzsolódó ügyfelet eredményez. A felhasználók számára eközben már a telepítést megelőzően jól láthatóvá válik, mely appoknál szükséges előfizetés a teljes funkciópaletta igénybevételéhez, és az pontosan milyen tartalmat kínál - illetve a hasonló szolgáltatások árazása is egyszerűbben összehasonlítható.

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indít a HWSW!

A 8 alkalmas tanfolyamra most early bird kedvezménnyel lehet jelentkezni! A képzéshez 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indít a HWSW! A 8 alkalmas tanfolyamra most early bird kedvezménnyel lehet jelentkezni! A képzéshez 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!

A felhasználók a szokott módon, a Play Store Előfizetések menüjében követhetik aktív előfizetéseiket, illetve ugyanitt lehetőségük van a korábban lemondott feliratkozásokat is újra elindítani.

A vállalat a promóciós kódok működésén is csiszol, az egy-egy kód beváltását követő ingyenes időszakokat követően a fejlesztők automatikusan elindíthatják szolgáltatásaik fizetős verzióit, hacsak a felhasználó a próbaidőszak lejárta előtt nem rendelkezik másképp. A váratlan számlák elkerülése végett a Google azért emailben is figyelmezteti a felhasználókat, ha egy-egy igénybe vett szolgáltatásánál az ingyenes próbaidőszak a végéhez közeleg, illetve az alkalmazások törlésekor külön felugró üzenetben emlékeztet a kapcsolódó előfizetés lemondására.

A funkciók egyelőre tesztelés alatt állnak és csak korlátozottan érhetők el, a Google azokat várhatóan a következő hónapokban, több lépcsőben terjeszti majd ki.

Szerkesztőségi csapatunkba padavanokat keresünk, akik hozzánk hasonló elveket vallanak a tájékoztatásról és nyitottak az éles kiképzésre.

a címlapról

Hirdetés

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indítunk, most early bird kedvezménnyel!

2021. július 31. 10:24

A 8 alkalmas tanfolyam tökéletes választás lehet azoknak a szakembereknek, akik teszt jelleggel már használnak Kubernetest és általános ismeretekkel is rendelkeznek, de vagy nem a mindennapok szintjén, vagy éles környezetbeli elvárások nélkül. A képzéshez most 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!