:

Szerző: Hlács Ferenc

2020. június 19. 13:15

A Pinteresttel száll szembe a Google új szolgáltatása

A Keen gépi tanulással segít a felhasználóknak egy-egy témakör releváns tartalmait gyűjteményekbe rendezni.

A Pinterestnek állít konkurenst a Google új, Keen néven rajtoló szolgáltatása: a terméket a keresőóriás kísérleti megoldásokkal foglalkozó Area 120 csapata hozta létre, az gépi tanulással segítene a felhasználóknak a különböző témák köré épülő tartalmak összegyűjtésében.

A virtuális kurátor alkalmazásban a felhasználónak saját maga, illetve ismerősei számára is lehetősége van gyűjteményeket - vagy "keeneket" - összeállítani, azok elérhetősége publikusra, illetve privátra is állítható. Előbbinél a gyűjteményekhez más felhasználók is hozzáadhatják saját tartalmaikat.

00:38
 

Keen - Connect, curate and expand your favorite things.

Még több videó

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A különböző releváns tartalmak begyűjtéséhez a Keen a Google keresőjét, illetve gépi tanulási algoritmusokat használ, így igyekszik naprakészen tartani a gyűjteményekhez tartozó ajánlásokat. Ahogy a gépi tanulási megoldásoknál lenni szokott, minél több tartalmat ad egy-egy felhasználó gyűjteményeihez, a Keen által feldobott javaslatok is annál pontosabbak lesznek.

Hogy a projekt sikeresen tud-e a Pinterest babérjaira törni, vagy a Google számtalan elkaszált szolgáltatáskezdeménye között végzi majd, egyelőre kérdéses, mindenesetre a keresőóriás gépi tanulásban szerzett tapasztalata egész biztosan komoly fegyvertény a Keen kezében. Ha a projekt sikeresnek bizonyul, a Google valószínűleg nem elsősorban a felületén megjelenő hirdetésekből profitál majd, sokkal inkább felhasználói érdeklődési köreiről begyűjtött részletes, értékes adatokból. A szolgáltatás már webes felületen, illetve androidos alkalmazás formájában is elérhető és ingyenesen használatba is vehető.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 05:42

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.