Szerző: Hlács Ferenc

2020. június 5. 14:28

Összeborul a Slack és az Amazon

A Slack szinte teljes egészében AWS-re költözik, az Amazon pedig házon belül használni kezdi a kollaborációs appot.

Együttműködésre lép a Slack és az Amazon, amelynek keretében a vállalati kollaborációs alkalmazás a felhős óriás platformját állítja szolgáltatásai mögé - cserébe pedig az Amazon dolgozói áttérnek a Slack használatára. Ezzel az Amazon válhat a Slack eddigi legnagyobb ügyfelévé.

A kollaborációs app a váltással nem evez ismeretlen vizekre, szolgáltatásának jelentős része már most is az AWS-re támaszkodik. A megállapodás értelmében a Slack hang- és videóhívás szolgáltatásait is az Amazon Chime platformjára költözteti át, illetve számos egyéb területen is a cég felhőjét hajtja majd igába, a tárolási és adatbázis-kezelési feladatoktól a gépi tanulási folyamatokon át a szolgáltatásba később integrálni tervezett kollaborációs funkciókig.

slacccc

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

A Chime platformra való áttérés nem csak a két vállalat együttműködését hivatott szorosabbra fonni, azzal a Slack videochat funkcionalitása is bővül majd - amire a cégnek szüksége is van, ha versenyben akar maradni az olyan kihívókkal szemben mint a Microsoft Teams vagy a Zoom. Ahogy a The Verge-nek Brad Armstrong, a Slack üzletfejlesztési vezetője elmondta, a Chime-nak hála a későbbiekben a cég mobilalkalmazásában is elérhető lehet a videochat, sőt, az automatikus feliratozás is. Mindezek mellett az ügyfelek szélesebb körű átjárhatóságra számíthatnak a Slack és a különböző AWS szolgáltatások között, ami a nagyvállalati előfizetőknek lehet vonzó újítás.

Az Amazon jelenleg világszerte mintegy 840 ezer alkalmazottat foglalkoztat, noha az egyelőre nem világos, közülük pontosan hányan veszik majd használatba a Slacket. Mindenesetre jó esély van rá, hogy a cég lesz a kollaborációs alkalmazás legnagyobb vásárlója - a jelenlegi legnagyobb ügyfél az IBM, a maga 350 ezer dolgozójával.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.