Szerző: Hlács Ferenc

2020. május 13. 08:15

Magyarországra is jön a Honor MagicBook 15

A notebook AMD Ryzen 5 3500U APU-val érkezik a hazai boltokba, a jövő hét folyamán.

Magyarországra is megérkezik a Honor MagicBook 15 notebookja: a hivatalosan tavaly novemberben, Kínában leleplezett készülék május 20-tól lesz itthon is kapható. A cégnek most különösen fontos, hogy az okostelefonok mellett más termékkategóriákban is meg tudja vetni lábát térségünkben, hiszen nem csak a Huaweire az Egyesült Államok által kirótt szankciók, de más gyártókhoz hasonlóan a globális koronavírus járvány is nehezíti helyzetét a piacon.

A napokon belül itthon is megjelenő MagicBook 15 nevéből sejthetően 15,6 hüvelykes kijelzővel érkezik, Full HD felbontással, a matt panel továbbá kékfény-szűrési képességekkel érkezik - mindezt kifejezetten vékony, 5,3 milliméteres kávákkal. Ezt ahogy már többek között az anyacég Huawei eszközeinél is láthattuk, a webkamera lenyírásával érte el a gyártó, azt a panel felső széle helyett a funkcióbillentyűk sorában egy felnyitható gomb alá rejtette, az F6 és az F7 között. Ez utóbbi nem csak helyet spórol, de biztonsági szempontból is előnyös, miután használaton kívül fizikailag is eltakarja a szenzort. Az eszközön a bekapcsológombba építve ujjlenyomat-olvasót is találunk.

honormagicbook15

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A fém készülékházban egy AMD Ryzen 5 3500U APU teljesít szolgálatot. A tavaly bejelentett lapka négy Zen+ magot tartalmaz, 2,2 gigahertzes alap- és 3,8 gigahertzes csúcsórajellel, illetve Radeon RX Vega grafikát, amely 8 CU-ja 1200 megahertzes frekvencián dolgozik. Ehhez 8 gigabájt, dual-channel DDR4 RAM párosul, egy 256 gigabájtos NVMe SSD mellett. A széleken egy HDMI aljzat, illetve két hagyományos USB port található, egyik USB 3.0, másik pedig USB 2.0 támogatással. Emellett egy a töltésre is szolgáló USB-C csatlakozó és egy 3,5 milliméters jack is elfért a készüléken.

A MagicBook 15 egy 42 Wh teljesítményű akkut kapott, amely nagyjából 8 óra üzemidőt ígér, és teljesen lemerült állapotból fél óra alatt 53 százalékra tölthető a mellékelt 65 wattos, USB-C töltővel. A készülék 16,9 milliméter vékony és 1,53 kilogrammot nyom. A MagicBook 15  Windows 10 rendszerrel lesz kapható, szürke, "Space Gray" kivitelben, az eMAG és az Extreme Digital kínálatában, hazai ajánlott fogyasztói ára pedig egészen barátságos, bruttó 219 ezer forint lesz.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról