:

Szerző: Hlács Ferenc

2020. április 3. 16:37

Elrajtolt a Hack the Crisis Hungary!

Közel 750 résztvevő és 80 mentor gyártja majd a hétvégén megoldásait a krízishelyzetre. A tíz nap alatt megszervezett esemény Magyarország valaha volt legnagyobb hackathonja.

Elindult a Hack the Crisis magyarországi kiadása, a 48 órás hackathon és ötletverseny vasárnap, azaz április 5-én zárul majd le, amikor kiderül, melyek voltak a koronavírus járvány okozta problémák orvosolására szánt, legjobbnak ítélt megoldások. A Hack the Crisis Hungaryra közel 750 résztvevő és 80 mentor regisztrált, és rengeteg hazai és multinacionális cég csatlakozott az eseményhez támogatóként.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az eseményen négy fő kategóriában lehet leadni a pályázatokat, ezek a frontvonalban dolgozó kórházi dolgozók munkáját, illetve a járvány lassítását segítő megoldások, a társadalmi érintkezés minimalizálásával elszigetelődő közösségek összetartását célzó ötletek, a kibontakozó gazdasági válság orvoslására szánt fejlesztések, illetve a távoli, digitális oktatást segítő eszközök létrehozása. Az eseményre saját ötleteket is várunk, de egy sor konkrét igény is felmerült már az önkormányzatok, a járvány megfékezésén dolgozó szervezetek oldalán.

A következő két napban tehát mindenkinek sok sikert kívánunk, az eseménnyel részletei kapcsán pedig érdemes felkeresni a Hack the Crisis Hungary hivatalos Slack csatornáját, akár nézőként is, ahol az eseményt már most több mint ezer ember követi. A krízishelyzet enyhítése mellett az online rendezvény arra is remek alkalmat biztosít, hogy megmutassa mekkora potenciált jelentek Magyarország számára itt dolgozó fejlesztők és informatikai szakemberek, milyen menő dolog fejlesztőnek lenni - és a válság közepette is digitális gyorsítópályára állítani az országot!

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 14:25

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.