Szerző: Hlács Ferenc

2020. február 20. 14:49

Mainframe migrációs céget vesz a Google

A holland Cornerstone Technology csapata a Google Cloudhoz csatlakozik.

HIRDETÉS

Bevásárolt a Google, pontosabban a keresőóriás felhős divíziója: a Google Cloud egy mainframe migrációval foglalkozó vállalattal, a Cornerstone Technologyval lett gazdagabb. Az akvizíció összegét a felek nem árulták el.

Egy tapasztalt csapatról van szó, a holland vállalatot 1989-ben alapították, a cég ügyfeleinek mainframe-es adatait és munkafolyamatait segít automatizáltan felhős környezetekbe mozgatni. A Google bejelentése szerint a felvásárolt cég a GCP migrációs megoldásainak fontos részét képezi majd, amelyet ügyfelei Professional Services Organization programján és partnerhálózatán keresztül is igénybe vehetnek.

mainfrmill

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x)

Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x) Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

A Cornerstone eszközeivel a Cobol, a PL/1 vagy az Assembler programok szolgáltatásokká bonthatók, amelyek aztán natívan futtathatók a felhőben, menedzselt, konténerizált környezetben. Ehhez a cég egy migrációs ütemtervet is készít az ügyfeleknek, amely alapján végigkövethető a teljes mainframe-környezet tervezett átalakítása, és fokozatos átköltöztetése a GCP-re, így az üzemeltetők egyszerűen tervezhetnek a folyamatokkal. A csapat továbbá az eredetileg használt programnyelveket és adatbázistípusokat tetszőleges nyelvre és típusra alakítja át, az új környezet igényeihez igazodva.

Noha friss startupoknál valószínűleg aránylag kevés mainframe-mel találkozhatunk, nagyvállalati környezetben azok továbbra is fontos feladatokat látnak el. Ahogy a ZDNet is kiemeli, a hitelkártya-tranzakciók 85 százaléka továbbra is az IBM Z mainframe-en halad keresztül. A Google az elmúlt hónapokban komoly erőforrásokat fordít arra, hogy egyszerűbbé tegye a felhős migrációt, tavaly november végén a hasonló területtel foglalkozó CloudSimple-t kebelezte be.

Június 23-án a modern fejlesztői környezetek biztonságával foglalkozó ingyenes meetup lesz. Kiderül hogyan kell a biztonságot a cég kultúra részéve tenni, hogyan lehet skálázni mindezt a deploy sebességével együtt, és lesz szó a Docker és Kubernetes biztonságáról is.

a címlapról

Hirdetés

Találkozzunk, idén is lesz SYSADMINDAY!

2021. június 20. 23:55

Duna melletti szabadtéri helyszínen, a Budapest Gardenben idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt, az IT-üzemeltetők világnapját. Hosszú hónapok bezártsága után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal, szakmázzunk, és sörözzünk együtt.