Szerző: Hlács Ferenc

2019. november 19. 11:13

Felvásárolja a CloudSimple-t a Google

A VMware munkafolyamatok felhős migrációjával foglalkozó cég ismeretlen összegért cserél gazdát.

Felvásárlással könnyítené meg a VMware munkafolyamatok natív átelemését cloud szolgáltatásába a Google: a keresőóriás bejelentette, akvirálja a CloudSimple vállalatot, amelynek szolgáltatása épp az ilyen feladatok egyszerűsítését célozza. A cégek nem most találkoznak először, a Google és a CloudSimple már idén nyár óta együttműködést folytatnak, most azonban utóbbi vállalat teljesen bevonul a Google szárnyai alá - noha azt a felek nem árulták el, a cég mekkora összegért cserélt gazdát.

A Google szerint visszatérő igény ügyfelei részéről, hogy egyszerűen migrálhassák különböző vállalati alkalmazásaik munkafolyamatait felhős környezetbe, legyen szó ERP-ről, CRM-ről, Oracle vagy SQL szerveres adatbázisokról, fejlesztési és tesztkörnyezetekről, reporting és analitikai rendszerekről vagy akár virtuális gépekről.

googcloudsimple

Rust? Kubernetes? FinOps? Melyiket válasszam?

Egy jó karrierdöntéshez sok apróság szükséges. Egy alapos hazai technológiai körkép azoban még hiányzott. Végre van ilyen, és a 21. kraftie adásban kidumáltuk.

Rust? Kubernetes? FinOps? Melyiket válasszam? Egy jó karrierdöntéshez sok apróság szükséges. Egy alapos hazai technológiai körkép azoban még hiányzott. Végre van ilyen, és a 21. kraftie adásban kidumáltuk.

A CloudSimple szolgáltatásán keresztül a VMware munkafolyamatok közvetlenül vihetők át az on-premise adatközpontokból a Google Cloudba - pontosabban az immár Google Cloud VMware Solution by CloudSimple néven futó szolgáltatásba, ahol új VMware munkafolyamatok is igény szerint létrehozhatók. Az alkalmazások a Google ígérete szerint az új környezetben ugyanúgy futnak majd, ahogy a cégek saját adatközpontjaiban, persze megspékelve a felhős előnyökkel, mint a nagy teljesítmény, rugalmas működés, és a további cloud szolgáltatásokkal való integráció. Mindehhez a cég szerint nincs szükség újratervezni a meglévő, VMware-re támaszkodó alkalmazásokat, ami egyrészt költséghatékonyabbá teszi az átmenetet, másrészt az egyes vállalatok IT részlegeinek terhelését is csökkenti.

A frissen bekebelezett cég szolgáltatása a migrációt nem csak a Google Cloud, de a Microsoft Azure platformra is hasonló módon lehetővé teszi, noha egyelőre nem világos, hogy ez a támogatás az akvizíció lezárultát követően is megmarad-e. A TechCrunch rákérdezett a Google-nél az Azure támogatásával kapcsolatos későbbi tervekre, a keresőóriás azonban nem nyilatkozott az ügyben - a hallgatás alapján nem lenne meglepő, ha hosszú távon a CloudSimple szolgáltatása csak a Google Cloudra fókuszálna.

a címlapról