:

Szerző: HIRDETÉS

2019. december 3. 12:15

Az 5G technológia új lehetőségeket teremt a munkavállalók számára is

A Ericsson Magyarország a K+F Innovációs Napok rendezvényén a közelmúltban olyan fejlesztési területeket és alkalmazásokat mutatott be, amelyek megvalósulását az 5G hálózatok teszik lehetővé. Az 5G technológia alapjaiban alakítja majd át a társadalmunk működését, és izgalmas új lehetőségeket teremt a munkavállalók számára is.

Az Ericsson a telekommunikációs és informatikai szektor meghatározó szereplőjeként világszerte a mai napig 78 kereskedelmi 5G megállapodást kötött, illetve már 24 élő 5G hálózatot működtet mobilszolgáltatókkal közösen. Az 5G szabvány elterjedése számos egészen új lehetőséget tartogat – például nagyobb sávszélesség, rendkívül alacsony válaszidő és nagyságrendekkel több eszköz egyidejű kiszolgálása.

kép1

Az Ericsson egyik értéke az innovatív gondolkodás, célja pedig a jövő technológiáinak formálása, ezért folyamatosan keres olyan szakembereket, akiket ezen célok és értékek motiválnak minden egyes nap a munkavégzésük során. Az eddigi legnagyobb jelentőségű digitális átalakulás felé tart a világ, az Ericsson jelenlegi és leendő kollégái pedig ehhez a folyamathoz tesznek minden nap a tudásukkal, tapasztalatukkal.

A közelmúltban szervezett Ericsson K+F Innovációs Napok résztvevői láthatták, hogyan hoz létre az 5G egy minden eddiginél intelligensebb „dolgok internete” (Internet of Things, IoT) ökoszisztémát, hogyan használhatja ki a hálózat a felhő natív és core alkalmazásait és ezen keresztül az ügyféligényekhez jobban alkalmazkodó edge computing szolgáltatást (ahol az eszköz működéséhez szükséges számítások a felhőben történnek), és hogyan járul hozzá további kulcs technológiák fejlődéséhez, mint a mesterséges intelligencia, az automatizáció vagy az adatelemzés.

kép2

A harmincnál is több demó közül néhány igen nagy népszerűségnek örvendett a vendégek körében. A demók egyike például a napjainkban meghatározó 5G Edge Computing teljesítményét és annak hiba-ellenállóképességét vizsgálta, amelyek fontosak az alacsony késleltetés és nagy sávszélesség-igényű alkalmazások számára. A szisztematikus analízist követően ugyanis javító mechanizmusokat határozhatunk meg az 5G teljesítő- és ellenállóképességének javítására. Egy másik izgalmas demó során az Ericsson egyik analitikai termékének, az Ericsson Expert Analytics-nek a továbbfejlesztését vizsgálhatták meg a résztvevők. Ez a fejlesztés ugyanis lehetővé teszi, hogy az adatelemzés eredményeit ne csupán szakértők használhassák fel, hanem azokat közvetlenül a hálózatba visszacsatolva, intelligens szoftvermodulok automatikus döntéseket hozhassanak. Azt is láthatták a vendégek, hogy mennyire könnyed a felhőben futtatott számítógépes játék elérése és irányítása 5G-n keresztül - ezt az LTE késleltetése nem tette korábban lehetővé.

kép3

Az 5G-technológiára épülő alkalmazási területek bővüléséhez az Ericsson budapesti K+F Központjában dolgozó magyar mérnökök is jelentősen hozzájárulnak. Az Ericsson egyik legjelentősebb infokommunikációs és kutatás-fejlesztési központja Magyarországon található, ahol a szakemberek élenjáró technológiákon, az 5G mellett a gépi tanulás, mesterséges intelligencia, az IoT, a Security és a Cloud területeken dolgoznak. Magyarország egyik legkorszerűbb irodaépülete, az Ericsson Ház ezen kívül otthont ad hazánk egyik legnagyobb fejlesztési laboratóriumának és az Ericsson innovációs műhelyének, az Ericsson Garázsnak is. Az Ericsson Magyarország hosszú múltra visszatekintő egyetemi kapcsolatokkal rendelkezik, ezeknek köszönhetően is számos újdonság látott napvilágot meg Magyarországon.

A budapesti K+F Központunk folyamatosan bővül, nyitott pozícióink megtalálhatók az ericsson.hu/jobs weboldalon.

[Az Ericsson megbízásából készített, fizetett anyag]

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 10:29

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.