Szerző: Hlács Ferenc

2019. november 7. 15:23

Szövetség alakul a Play Store védelmére

A Google az ESET, a Lookout és a Zimperium csapatával lép együttműködésre, ökoszisztémájának hatékonyabb védelme érdekében.

Szövetséget formál az androidos kártevőkkel szembeni harcra a Google, a keresőóriás az ESET, Lookout és Zimperium biztonsági cégekkel karöltve erősíti meg platformjának védvonalait. Az App Defense Allience néven induló kezdeményezéssel a cégek csírájukban igyekeznek elfojtani a potenciálisan káros alkalmazások (PHA - Potentially Harmful Applications) terjedését a Play Store-ban.

Ahogy a Google kapcsolódó blogposztjában írja, a sorolt partnereknek lehetősége nyílik a Google Play Protect (GPP) ellenőrző szolgáltatását igénybe venni, egy-egy app elemzésére - és fordítva, a GPP is küldhet lekéréseket a partnerek szkenner szolgáltatásai felé, amelyek aztán továbbítják hozzá eredményeiket. Az integráció a publikálásra váró appoknál lényegében három plusz ellenőrzési réteget is nyújt, illetve az együttműködésben részt vevő biztonsági cégeknek is új erőforrásokat biztosít.

appdefall

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Azt valószínűleg nem kell ecsetelni, hogy a több mint 2,5 milliárd eszközt tömörítő Android ökoszisztéma milyen vonzó célpontot jelent a potenciális támadók számára, akik ráadásul gyakran át is jutnak a Play Store védvonalain - szeptemberben mintegy két tucat fertőzött app jutott be az alkalmazásboltba, egy augusztusban felbukkant Play Store-os kártevő pedig több mint 100 millió letöltést gyűjtött össze.

A védelem megerősítése tehát a Google számára kulcsfontosságú, így kifejezetten pozitív lépés a vállalat részéről az App Defense Alliance összeverbuválása. A szövetség lényegében egy egyesített, megerősített védelmi rendszert képez majd a Google ökoszisztémája körül, ami remélhetőleg érezhetően visszanyesi majd az alkalmazásboltba bejutó, PHA-k számát.
A szövetség a fenti három céggel indul, az ugyanakkor egyelőre nem világos, hogy a Google a jövőben tervezi-e további végpontvédelmi cégekkel bővíteni a partnerek sorát.

 

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról