Szerző: Habók Lilla

2019. január 18. 11:00

Csak a munkavállalók harmada képezné magát

Érdekes képet fest a Training360 felmérése a hazai nagyvállalati dolgozók képzés iránti vágyáról. Az eredmények szerint csak a munkavállalók harmada szeretne a következő egy évben valamilyen képzést végezni, míg a válaszadók fele úgy gondolja, hogy egyáltalán nincs is szüksége képzésre.

Több mint száz főt foglalkoztató hazai nagyvállalatok körében végzett felmérést a tanulmányi szándékokról a felnőttképzéssel foglalkozó Training360. A 321 fő személyes megkérdezésével készült kutatás nem kizárólag az IT szektorban tevékenykedőkre tért ki, hanem szellemi foglalkozást végzőket is megkérdezett, és a két mintát nem különböztette meg az eredmények ismertetése során. Azonban kérdésünkre a cég kifejtette, hogy a mintában egyharmad arányban vettek részt a kifejezetten IT-ban dolgozó munkavállalók, és kétharmad arányban a szellemi munkát végzők. Mindemellett viszont a vizsgálat kimutatta, hogy nincs szignifikáns különbség a két különböző csoport közt a képzéseken való részvétel tekintetében, amiből arra lehet következtetni, hogy az ismertetett adatok mindkét munkavállalói típusra egyaránt jellemzőek.

Ilyen egy rendkívül kompakt és rugalmas ipari PC (x)

Új ultra kompakt taggal bővült a Beckhoff ipari PC-kből álló termékcsaládja.

Ilyen egy rendkívül kompakt és rugalmas ipari PC (x) Új ultra kompakt taggal bővült a Beckhoff ipari PC-kből álló termékcsaládja.

A HWSW által felvetett feltételezés is csak részben igazolódott, amely szerint az IT-ban dolgozók a képzéseket inkább önképzéssel oldják meg a formális képzés helyett. Korábban ugyanis volt olyan vállalat, amely éppen a fejlődési lehetőség biztosítását emelte ki a fejlesztők megtartásának kulcsaként, más kutatásokban pedig a YouTube-videók és a Stack Overflow önképzésben betöltött fontos szerepéről lehetett olvasni. A mostani hazai kutatás végzőitől azonban megtudtuk, hogy az IT szektoron belül a nagyvállalatnál dolgozók között az önképzés szerepe valóban felülreprezentált, de így is mindössze 3,5 százalékot tesz ki. A kutatási jelentésben ismertetett adatok pedig a hagyományos formális képzéseket, az önképzést és a vállalat belsős képzéseit egyaránt magukba foglalják.

Alig képzik magukat a nagyvállalati dolgozók

Az információk tudatában különösen tanulságos az eredmény, amely szerint az elmúlt egy évben mindössze a munkavállalók 20 százaléka vett részt valamilyen képzésen. A leggyakoribb említések közé az IT-módszertani-képzések, az adatbázis üzemeltetés, valamint egyéb munkakörhöz kapcsolódóan az értékesítés tartozott. Továbbá megjelentek a személyes képességeket fejlesztő területek (soft skills), ami minden munkakörben fontos lehet, úgy mint a tárgyalástechnika, a prezentációs technika, a stresszkezelés és az időgazdálkodás.

Az elkövetkezendő egy évben is csak a hazai nagyvállalatok munkavállalóinak harmada tervez részt venni bármilyen képzésen. Ezen belül pedig mindössze a megkérdezettek 6 százalékának van konkrét elképzelése arról, hogy mely területen és milyen módon szeretné végezni a képzést. Kérdésünkre a cég kiegészítette, hogy a válaszadók leggyakrabban az Office-hoz, az idegen nyelvhez, az IT-hoz kapcsolódó ismereteket, valamint a már említett személyes képességeket említették, amelyek közé tartozhat még például a kommunikációs készség, a problémamegoldó képesség, a csapatmunka vagy a kreativitás is.

Továbbá a kutatók érdeklődésünkre hozzátették, hogy az IT-sok még a szellemi dolgozóknál is határozatlanabbak a jövőbeni képzések kapcsán. "Bár közel 31 százalék képezni akarja magát a közeljövőben, a megkérdezettek mindössze 2 százaléka rendelkezik határozott elképzeléssel arról, hogy 2019-ben konkrétan milyen képzésen tervez részt venni" - írták a levélben.

Nem is érzik szükségét

Másrészről viszont a felmérés rámutatott, hogy a megkérdezett nagyvállalati dolgozók 48 százaléka egyáltalán nem érzi szükségét semmilyen képzésnek. Rákérdeztünk, hogy ennek mi lehet az oka, de mint kiderült, ez a kutatás nem részletezte tovább a kérdést. A képzéseket elutasító csoport mellett viszont további 28 százaléka a válaszadóknak úgy nyilatkozott, hogy idő- vagy pénzhiány miatt nem szeretne képzésen részt venni. Tehát a megkérdezett nagyvállalati dolgozók közül összesen 76 százalék nem lát esélyt képzés elvégzésére a közeljövőben.

nagyvallalat_kepzesek

"Elvi alapon az emberek jelentős arányban egyetértenek a folyamatos képzés gondolatával. Ha azonban saját lépéseikre is kíváncsiak vagyunk, akkor hamar kiderül, hogy valójában a legalapvetőbbeket is csak nagyon kevesen teszik meg saját fejlődésük érdekében." - mondta Nyisztor József, a Training360 Kft. ügyvezetője. Emellett persze a közlemény is hozzáteszi, hogy a képzés megvalósulása nem csak a munkavállalón múlik, hiszen azt általában a munkáltató finanszírozza, és mivel a képzés ideje alatt a munkavállaló nem dolgozik, ez további kiesést okoz a munkáltatónak.

Metodológia

A Training360 felmérése a 100 főnél több főt foglalkoztató vállalatok körében összesen 321 munkavállaló megkérdezésével készült, köztük egyharmad arányban vettek részt az IT-val foglalkozók és kétharmad arányban a szellemi foglalkozást végzők. A kérdésünkre adott válasz szerint a kutatást "egy neves nemzetközi kutatócég készített el személyes megkérdezéssel".

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.

a címlapról