Szerző: HIRDETÉS

2018. szeptember 19. 11:23

Összefog a Lenovo és a Netapp a tárolópiacon

A nemzetközi partnerség kereteiben új vegyesvállalat indul, lokalizált megoldásokat kínálva a világ leggyorsabban növekvő adattárolási- és adatpiacára.

Többoldalú együttműködést jelentett be a Lenovo és a hibrid felhők adatvédelmi szegmensében jól ismert Netapp a Transform 2.0 konferencián. Az összefogás keretében a két vállalat olyan széleskörű Lenovo márkájú tárolási termékeket jelentett be, amelyek ötvözik a NetApp all-flash adatkezelési megoldásait a Lenovo ThinkSystem infrastruktúrájával. Az új termékeket a NetApp alapszoftver-technológiáját alkalmazva a Lenovo gyártja majd, a már kiépített logisztikai láncára támaszkodva. Ezen felül a Lenovo és a NetApp egy közös új vállalat megalapítását is bejelentette, amely első számú küldetése, hogy az adattárolókat és adatkezelési megoldásokat lokalizáló és testre szabó termékek az egyes speciális helyi követelményeknek és az eltérő felhő-ökoszisztémáknak is megfelelnek. Az új vállalat várhatóan 2019 tavaszán indul, az engedélyeztetések függvényében.

George Kurian, a NetApp vezérigazgatója szerint a Lenovóval való összefogásnak hála a piacon jelenleg egyedülálló átfogó termékportfóliót, megoldásokat és szolgáltatást kínálnak majd. Ahogy Kirk Skaugen, a Lenovo ügyvezető alelnöke és a Lenovo Data Center Group elnöke elmondta, a vállalat az új tárolási és adatkezelési megoldásokat rögtön több mint 160 ország vállalatainak kínálja, logisztikai ellátási lánccal és szervizhálózattal, egy folyamatosan erősödő globális hálózati partner ökoszisztémán keresztül.

Transform_04.png

Az együttműködés első megoldása – a Lenovo ThinkSystem DE és DM szériák –
globálisan, azonnal megvásárolhatók. A DM szériás termékek "unified" tárolók, egyszerre képesek ellátni NAS és SAN funkciókat, azaz fájl- és blokkszintű elérést is nyújtanak. Összesen négy új modell érkezett, amelyek közül kettő all-flash, kettő pedig hibrid kiépítésű. Előbbiek közül a legfeljebb 4 millió IOPS-os teljesítményre képes DM7000F jelenti a csúcsot, ebbe ugyanis maximum 4608 darab SSD illeszthető, amellyel NAS scale-out kiépítés esetben akár 281 petabájtig is felskálázható az effektív kapacitás, SAN scale-out kiépítésnél pedig ennek épp fele érhető el. A másik, DM5000F típusjelzésű tároló elsősorban szerényebb kapacitásában különbözik, ebbe 1728 darab SSD építhető, ami 96,7 petabájt effektív tárhelyet biztosíthat.

Hibrid tárolókból összesen három modellel készül a Lenovo, melyek zászlóvivője a DM7000H: a gép NAS konfigurációban összesen 5760 darab meghajtót (SSD-t és HDD-t vegyesen) fogad, így nyers kapacitása 57 petabájtig skálázható. Ebben maximum 576 terabájtnyi lehet az úgynevezett flash pool (SSD), illetve 48 terabájt a az NVMe flash-alapú gyorsítótár (SAN esetében az értékek feleződnek). A két kisebb modell, a DM5000H és DM3000H között viszonylag kevés az eltérés, kapacitásban a 3000-es kínál többet (17 vs 15 petabájt NAS esetében), cserébe viszont kevesebb meghajtó fér el benne - a DM5000H 2U kontrollere 24, a DM3000H-é csak 12 drive fogadására képes.

Transform_02.png

A DE sorozatot már kifejezetten SAN-hoz tervezte a Lenovo-NetApp páros. Ahogy a DM esetében, itt is egyaránt vannak all-flash, illetve hibrid modellek. All-flash-ben a DE6000F a csúcs a maga legfeljebb 1 millió IOPS-os teljesítményével, 100 mikroszekundum alatti késleltetésével, 21 GBps-es átviteli sebességével, valamint maximum 1,84 petabájtos nyers tárkapacitásával. A bővítőkkel együtt 120 drive fogadására képes 2U tároló legfeljebb 15,3 terabájtos SSD-nek adhat otthont. A kisebbik, DE4000F modell esetében be kell érni 300 000 IOPS-szal és 10 GBps átviteli sebességgel, illetve legfeljebb 96 darab SSD-vel, amelyek együttesével 1,47 terabájt tárkapacitás állítható össze.

A stratégiai együttműködés első gyümölcsei tehát már megérkeztek, a partnerséggel, illetve egyéb, a Tranform 2.0-n tett bejelentéssel kapcsolatos további információért érdemes felkeresni a cég kapcsolódó weboldalát.

[A Lenovo megbízásából készített anyag]

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról