Szerző: HIRDETÉS

2018. május 28. 15:34

TwinCAT Speech: hatékonyabb automatizálás hangbevitellel

Az emberi test egymással tökéletes összhangban működő funkcionális egységek rendszerévé fejlődött. Átvitt értelemben igaz ez az automatizálásra is, ami tökéletes harmóniában egyesíti a helyzetfelismerést, az érzékelőket, a mozgásvezérlést és a gépi látást. A TwinCAT Speech szoftverrel az automatizálási rendszerek most már hallani és beszélni is megtanulhatnak.

A TwinCAT automatizálási szoftver segítségével az automatizálási rendszerek ugyanolyan hatékonyan és fennakadásmentesen működhetnek, mint az emberi test: TwinCAT runtime környezettel ellátott ipari PC az "értelmet", a TwinCAT Motion Control mozgásvezérlő a precíz, dinamikus mozgást, a be-kimeneti interfészek pedig a legkülönfélébb érzékelők és buszrendszerek adatainak átviteléhez szükséges csatlakozást biztosítják. A közelmúltban a rendszer a TwinCAT Vision szoftvermodullal bővült. A beszédfelismerő- és hangalkotó képességeket nyújtó, új, TwinCAT Speech szoftvermodullal pedig gyakorlatilag teljessé vált az emberrel való analógia.

Utóbbi szoftvermodullal ipari szabványoknak megfelelő, többnyelvű adatlekérdezés és -bevitel valósítható meg, ami lényegesen megkönnyíti és hatékonyabbá teszi az automatizálási rendszerrel végzett munkát. E technológia számos iparág sokféle alkalmazásában használható, a gépgyártástól az épületautomatizálásig terjedően.

1:19

TwinCAT Speech: Speech-based input and output for control systems

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Doloribus consectetur eaque tempore natus obcaecati ratione ipsum.

Még több videó

A Beckhoff TwinCAT Speech szoftvermoduljával beszédfelismerő- és hangalkotási képességekkel felvértezett vezérlőrendszer kényelmes beszédbeviteli, illetve hangkimeneti csatornákkal támogatja az operátorok és karbantartók tevékenységét

Például egy gépalkatrészen végzett munka során az operátorok vagy karbantartók a szokványos kezelőfelület használata nélkül, egyszerűen szóban kérdezhetik meg, hogy milyen hatással vannak a módosított beállítások az adott vezérlési vagy szimulációs alkalmazásra. Ezenfelül kritikus rendszerértékek elérésekor megfelelő beszédriasztás is kiadható.

A beszédbevitelt közvetett funkcióként, a beépített Windows operációs rendszer képességeit kihasználva valósították meg, más szóval nem igényel internet- vagy felhőcsatlakozást. A TwinCAT Speech beszédkimenete mind közvetett, mind közvetlen funkcióként használható: az előbbi esetben a megfelelő Windows-funkciók, az utóbbiban pedig az Amazon szövegfelolvasó Polly szolgáltatása biztosítja a hang megszólaltatását. A valósághű beszédhangzást mély tanulási technológiákkal szintetizálták. Több hang közül lehet választani, és a közvetlenül előállt hangállományok akár gyorsítótárban is tárolhatók.

[A Beckhoff megbízásából készített anyag]

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról