:

Szerző: Hlács Ferenc

2018. március 1. 14:24

A Pixelek tulajdonosaitól kér tanácsot a Google

Redditen várja a felhasználók javaslatait a Pixel készüléke szoftveres beállításai kapcsán. A hozzászólók többek között a jelenlegi hangerőbeállításokat és a Wi-Fi opciókat kifogásolják.

A közösséghez fordul ötletekért a Google, hogy hogyan csiszoljon a Pixel készülékek beállítási lehetőségein. A vállalat okostelefonjaiért felelős szoftverfejlesztő csapat egy a GooglePixel subredditen közzétett posztban kérte ki a készüléktulajdonosok véleményét, visszajelzéseit és ötleteit.

A csapat öt fő témakört jelölt ki a hozzászólóknak, kezdve az olyan beállításokkal, amelyet a felhasználóknak gyakran kell manuálisan kapcsolgatniuk (például ilyen lehet a Bluetooth), folytatva a kedvelt, de csak későn felfedezett opciókkal, illetve az olyan konfigurációs lehetőségekkel, amelyek terén a készülék okosabb is lehetne. Ezután azok a beállítások jönnek, amelyek kapcsán ideális esetben a telefon figyelmeztetést is küldene, végül pedig azok, amelyeket a felhasználók kapásból megváltoztatnak, ahogy beköltöznek a készülékre. A poszt szerint a cég a visszajelzéseket a későbbi szoftverfrissítéseknél figyelembe veszi majd.

A hozzászólások között számos visszatérő probléma előkerült, élükön az olyan kellemetlenségekkel, mint a "ne csatlakozzon automatikusan" gomb hiánya a Wi-Fi hálózatoknál, amelyeknél ez csak az "elfelejt" gombbal érhető el - ezzel ugyanakkor a hálózathoz tartozó jelszó is elveszik. Ilyen funkció egyébként több nagy gyártó, mint a Samsung és az Apple készülékein is található. Ugyancsak sokan egyetértettek a hangerőszabályzó újragondolásában, az ugyanis a hozzászólók szerint vagy túl halk, vagy túl hangos, a hozzá tartozó csúszka nem ad elég teret a szint szabályozásának. Illetve valószínűleg annak is sokan örülnének, ha a hangerőgomb alapértelmezetten nem a bejövő hívások csörgésének hangerejét, hanem a média hangját szabályozná - a csengőhang esetében a legtöbben beérnék egyszerűen a ki-, bekapcsolt és rezgő üzemmódokkal.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az automatikus képernyő elforgatás is előre került a gyakori problémák között, az indokolatlan, vagy épp a telefont komótosan követő elfordulások orvoslására is nagy az igény Redditen. A posztban egy olyan javaslat is felmerült, hogy a rendszer a függőleges üzemmóddal szemben legyen elfogult, hiszen túlnyomórészt így használják az emberek készülékeiket, és ne 45 foknál váltson orientációt, hanem akár 80 fokos döntésnél, és ott is csak bizonyos appok esetében.

A felhasználók tapasztalatai szerint a Google Home integráció sem tökéletes, otthon használva ugyanis az "Okay Google" felszólításra egyszerre a telefon és a okoshangszóró is felébred, amit ki lehetne küszöbölni, ha a készülék kikapcsolná a folyamatos fülelést, ha azonos Wi-Fin egy Home-ot is érzékel. Ha pedig már a hangszóróknál járunk, felmerült, hogy a csatlakoztatott Bluetooth hangszórók hangerejét is megjegyezhetné a rendszer - ami különösen releváns a Pixel modelleknél, hiszen audiojacket nem találunk azokon. De népszerű felvetés volt a sötét UI téma is.

Az egyik népszerű hozzászólás írójának valószínűleg sikerült elég jó sarokkövet adni a fejlesztők számára: azt javasolta, nézzék meg az összes népszerű alternatív ROM-ot, és vegyék át azok beállítási opcióit. A poszt már több mint 1700 hozzászólásnál jár, és a Pixel tulajdonosoknak továbbra is lehetőségük van bekapcsolódni a beszélgetésbe.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 17:53

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.