Szerző: Hlács Ferenc

2016. november 15. 11:35

A Whatsappba is megérkeztek a videohívások

Napokon belül globálisan élesedik a Whatsapp videochat funkciója, ezzel a legnépszerűbb chatalkalmazás sem lóg majd ki a riválisok sorából. A következő újítás a kétlépcsős bejelentkeztetés lehet.

Bezárul a Whatsapp-funkciók köre, a Facebook tulajdonában lévő chatalkalmazással rövidesen videohívásokat is bonyolíthatunk. Ez volt az utolsó képesség, amely tekintetében a vállalat lemaradásban volt a riválisokkal szemben, mint a Skype, a Viber vagy a házon belüli konkurens, azaz a Facebook Messenger. A hátrány persze a felhasználók számán eddig sem éreztette magát, a Whatsapp egymilliárd chatelőjével máig vezeti a csevegőappok ranglistáját, nyomában a közösségi óriás Messengerével, amely lassan szintén hasonló tömegeket tudhat maga mögött.

A Whatsapp frissen bejelentett videohívásai lényegében ugyanazt a felhasználói élményt hozzák majd, amit már sok helyen láthattunk: a hívások chatfelület jobb felső sarkában lévő gombbal indíthatók el, erre bökve választhatunk, hogy hang- vagy videóhívást kezdeményezünk. Beszélgetés közben a partner képe mellett a kijelző sarkában a készülék saját kamerájának képe is látható, egy gombnyomással válthatunk az előlapi és hátlapi szenzorok között, illetve az ismert áthúzott mikrofon ikonra bökve le is némíthatjuk a hívást.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Noha a cég az irdatlan felhasználói bázis alapján látszólag nem volt rászorulva az új funkció bevezetésére, a riválisok egyre nagyobb térnyerése (még ha házon belüli vetélytársról van is szó), illetve az olyan új szolgáltatások megjelenésének fényében, mint például a Google nemrég bejelentett, kifejezetten videochatre kihegyezett Duo alkalmazása, a vállalat minden valószínűség szerint jól döntött, hogy nem várta meg, míg a felhasználók elkezdenek elszivárogni, videochatre alkalmas alternatívát keresve.

A funkció egyébként nem most mutatkozik be először, az alkalmazás béta verziójában egyes felhasználóknál már korábban felbukkant. Ahogy az a hasonló bevezetéseknél lenni szokott, a cég több lépcsőben teszi elérhetővé az újítást, így nem kell megijedni ha még nem érhető el a funkció az appot megnyitva, az várhatóan a következő néhány napban csorog le világszerte minden felhasználóhoz. A Facebook következő komoly lépése a Whatsapp háza táján valószínűleg a kétlépcsős bejelentkeztetés lesz, a frissebb bétákban többen már ezt a funkciót is kiszúrták - ezzel a cég egy a videohívásoknál még fontosabb lemaradást hoz be, a ma már alapvetőnek számító biztonsági funkció számos rivális fegyvertárában ott van.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról