Szerző: Habók Lilla

2016. augusztus 16. 14:16

Videóhívással próbálkozik a Google

Ma jelenik meg a Google Duo videóhívás app Androidon és iOS-en, ami az Apple-exkluzív elérhető FaceTime-nak és a Facebook Messengernek közvetlen konkurenciát jelenthet. A Google még mindig a közösségi megosztások piacon próbálja megvetni valahogy a lábát.

A mobilos videóhívás területe a következő, amit a Google szeretne meghódítani a Google Duo alkalmazással - ezzel kereszplatformos versenytársat állítva a csak Apple termékeken elérhető FaceTime elé. A Duo appot a 2016-os Google I/O-n jelentette be a cég az Allo csevegőalkalmazással együtt, hogy felpörgesse a Google-szolgáltatásokkal töltött időnket. Úgy tűnik, hogy az Allóra még tovább kell várni, de a Duo mától válik elérhetővé Androidon és iOS-en, fokozatosan minden felhasználó számára.

A Google Duo alkalmazás egyszerű interfészt, end-to-end titkosítást és magas minőségű videókat ígér Wi-Fi-n és mobilneten egyaránt, de gyenge hálózati kapcsolat esetén képes rugalmasan visszaskálázni azt, hogy a közvetítés folyamatos maradjon. Maga az alkalmazás faék egyszerűségű, "nagymama-kompatibilis", egy embert lehet hívni a telefonkönyvünkben lévő címjegyzék alapján, és hívás közben csak a hívópartner arca látszik teljes képernyőn, három funkciógombbal: némítás, saját kameránk megfordítása előlapi kameránkról a hátlapira és a hívás lerakása. A legegyedibb a "Knock Knock" funkció, amely már a hívás fogadása előtt mutatja számunkra a hívó felet, így láthatjuk akár a hívásának az apropóját is.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Ezzel párhuzamosan a Google azt is bejelentette, hogy a Hangouts on Air élő videóközvetítéses szolgáltatás a Google+-ról a YouTube Live-ra fog költözni 2016 szeptember 12-től - még inkább kihúzva a szőnyeget a Google+ talpa alól. Szeptember közepétől már nem lesz ütemezhető Közvetített Hangouts és a korábban beállított, szeptember 12-e utáni ütemezéseket át kell helyezni a YouTube Live-ra. A rögzített videók a későbbiekben is megtalálhatóak majd a YouTube Live-on, ahogy eddig is, a Google+ eseménynaplójában pedig csak olvasható formátumban maradnak meg.

A Google közösségi és kommunikációs szolgáltatásai közül több bukásra is emlékezhetünk, mint amilyen a Wave vagy a Buzz volt, és a Google+ sem teljesít túl jól aktív felhasználószámban, de a Talk/Hangouts, illetve a Voice szolgáltatás is messze-messze lemaradt a Facebook milliárdos elérésű platformjai mögött. A mostani bejelentések is azt a tendenciát támasztják alá, hogy a Google egyre inkább leépíti a Google+ sikertelen szolgáltatásait. Most a Google Duo hanghívásokon és később az Allo csevegéseken fog múlni, hogy a Google képes lesz-e változtatni az eddigi online kommunikációs szokásainkon.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GITHUB

0

Elérhetővé vált a GitHub Copilot Enterprise

2024. február 29. 11:34

Az előzetes után általánosan hozzáférhetővé vált a GitHubon a Copilot új szintje, ami a szervezetek belsős kódbázisa alapján segíti a fejlesztőket.