:

Szerző: Hlács Ferenc

2016. október 11. 10:30

Önálló appban gyűjti össze eseményeit a Facebook

Felturbózott naptárappal rukkolt elő a Facebook, az Events alkalmazás egy helyen gyűjti össze más naptárak bejegyzéseit és a közösségi oldalon visszajelölt eseményeket, továbbá az új rendezvények felfedezésében is segít.

Új, dedikált alkalmazást kapnak a Facebook események, a közösségi oldalon meghirdetett rendezvények így már önálló felületen is követhetők, az appból továbbá új, releváns programok felfedezésére is lehetőség van. Az egyszerűen Events néven kiadott szoftver főoldalán a Facebook hírfolyamához hasonló felületen böngészhetünk olyan programok között, amelyek kapcsán ismerőseink már jelezték érdeklődésüket, illetve amelyeket az általunk kedvelt oldalak valamelyike hirdetett meg - továbbá értelemszerűen a már követett események állapotfrissítései is megjelennek az oldalon.

Az app mindezek mellett egy sor ajánlást is ad, az éppen zajló, hamarosan kezdődő vagy a felhasználó által kijelölt egyéb időpontban lévő programokról. A rendezvényajánlások az időpont mellett releváns érdeklődési körök alapján is megérkeznek, de különböző helyszínekhez kötve is lehetőség van válogatni azok között, az appba erre a célra egy interaktív térkép is bekerült. Ezen keresztül aktuális pozícióhoz közeli események mellett tetszőleges városban is körbenézhetünk, ha például egy későbbi út programját terveznénk meg.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Mindezt a szoftver egy naptárban is összefoglalja, amelyben gyorsan végignézhetők a visszaigazolt rendezvények, a felületre továbbá más naptár-szolgáltatásokban tárolt események is behúzhatók, legyen szó a Google rendszerében vagy az iCloudos naptárban lévő bejegyzésekről. Az Events appban végzett tevékenység értelemszerűen a Facebook felületén is megjelenik, az ott visszajelölt eseményeket ismerőseink továbbra is ugyanúgy látják majd hírfolyamukban, mint ha azt a fő Facebook appból vagy a közösségi oldal webes felületéről reagáltuk volna le.

Összességében egy valamelyest felturbózott naptárappról van szó, amelynek fő erőssége az környékbeli események könnyebb felfedezése lehet, illetve az, hogy segítségével egy felületen követhetők a személyes naptárakba feljegyzett mindennapi teendők, illetve a Facebookon hirdetett események is. Ezzel egyes felhasználóknál az alkalmazás akár az elsődleges naptár szerepét is átveheti, bár ilyen szinten valószínűleg nem túl sokan költöznek majd át az appba, legalábbis a jelenlegi funkcionalitás mellett. Az Events első körben csak az Egyesült Államokban, iOS platformon érhető el, ugyanakkor a vállalat szerint már úton van az androidos verzió is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 12:37

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.