Szerző: Hlács Ferenc

2016. október 11. 10:30:00

Önálló appban gyűjti össze eseményeit a Facebook

Felturbózott naptárappal rukkolt elő a Facebook, az Events alkalmazás egy helyen gyűjti össze más naptárak bejegyzéseit és a közösségi oldalon visszajelölt eseményeket, továbbá az új rendezvények felfedezésében is segít.

Új, dedikált alkalmazást kapnak a Facebook események, a közösségi oldalon meghirdetett rendezvények így már önálló felületen is követhetők, az appból továbbá új, releváns programok felfedezésére is lehetőség van. Az egyszerűen Events néven kiadott szoftver főoldalán a Facebook hírfolyamához hasonló felületen böngészhetünk olyan programok között, amelyek kapcsán ismerőseink már jelezték érdeklődésüket, illetve amelyeket az általunk kedvelt oldalak valamelyike hirdetett meg - továbbá értelemszerűen a már követett események állapotfrissítései is megjelennek az oldalon.

Az app mindezek mellett egy sor ajánlást is ad, az éppen zajló, hamarosan kezdődő vagy a felhasználó által kijelölt egyéb időpontban lévő programokról. A rendezvényajánlások az időpont mellett releváns érdeklődési körök alapján is megérkeznek, de különböző helyszínekhez kötve is lehetőség van válogatni azok között, az appba erre a célra egy interaktív térkép is bekerült. Ezen keresztül aktuális pozícióhoz közeli események mellett tetszőleges városban is körbenézhetünk, ha például egy későbbi út programját terveznénk meg.

Machine learning és Scrum alapozó képzések indulnak! (x) A HWSW októberben induló gyakorlatorientált, 10 alkalmas, 30 órás online képzéseire most early bird kedvezménnyel lehet regisztrálni!

Mindezt a szoftver egy naptárban is összefoglalja, amelyben gyorsan végignézhetők a visszaigazolt rendezvények, a felületre továbbá más naptár-szolgáltatásokban tárolt események is behúzhatók, legyen szó a Google rendszerében vagy az iCloudos naptárban lévő bejegyzésekről. Az Events appban végzett tevékenység értelemszerűen a Facebook felületén is megjelenik, az ott visszajelölt eseményeket ismerőseink továbbra is ugyanúgy látják majd hírfolyamukban, mint ha azt a fő Facebook appból vagy a közösségi oldal webes felületéről reagáltuk volna le.

Összességében egy valamelyest felturbózott naptárappról van szó, amelynek fő erőssége az környékbeli események könnyebb felfedezése lehet, illetve az, hogy segítségével egy felületen követhetők a személyes naptárakba feljegyzett mindennapi teendők, illetve a Facebookon hirdetett események is. Ezzel egyes felhasználóknál az alkalmazás akár az elsődleges naptár szerepét is átveheti, bár ilyen szinten valószínűleg nem túl sokan költöznek majd át az appba, legalábbis a jelenlegi funkcionalitás mellett. Az Events első körben csak az Egyesült Államokban, iOS platformon érhető el, ugyanakkor a vállalat szerint már úton van az androidos verzió is.

Az október 25-26-án rendezett eseményen közel ötven nemzetközi előadó is színpadra áll, 16 országból - a leggyorsabb jegyvásárlók pedig ESP32-alapú hacking badge-et is kapnak!

a címlapról