Szerző: Voith Hunor

2016. március 22. 11:22

Meghalt Andy Grove

Az Intel első alkalmazottja és lényegében társalapítója és az IT iparág egyik legbefolyásosabb alakja 79 évet élt. Sokan a Szilícium-völgy egyik atyjaként is tekintettek rá, legendásan szigorú vezetési stílusa számos későbbi cégalapítót inspirált.

Elhunyt Andy Grove, azaz Gróf András István, az Intel egykori legelső alkalmazottja, lényegében társalapítója, későbbi vezetője, a Szilícium-völgy és az egész IT iparág egyik legmeghatározóbb személyisége. Grove 79 évet élt, halálának oka egyelőre ismeretlen, utolsó éveiben Parkinson-kórral küzdött.

A legendás mérnök és cégvezető Budapesten született 1936-ban. A második világháború után, amit zsidó származása ellenére "szerencsésen" (baráti segítséggel és hamis papírokkal) átvészelt, eredetileg nem mérnöki, hanem újságírói ambíciókat dédelgetett. Azonban miután az orosz megszállás után újságíró nagybátyját bebörtönözték, egy nagy fordulattal inkább a vegyészmérnökséget választotta.

Egyetemi tanulmányainak még Magyarországon, az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen vágott neki, de az '56-os forradalom leverése után Ausztrián keresztül az Egyesült Államokba emigrált - saját bevallása szerint mindössze 20 dollárral a zsebében kezdett ott új életet. 1960-ban kézbe vehette vegyészmérnöki diplopmáját a New York-i City College-ben, '63-ban pedig doktori fokozatát is megszerezte a kaliforniai Berkeley Egyetemen. Az intézményválasztás kulcsszerepet játszott pályafutásának alakulásában: a Berkeley a félvezetőipari forradalom melegágya volt, az ottani környezet egy életre meghatározta Grove érdeklődési körét.

Tanulmányai végeztével a Fairchild Semiconductornál kezdett dolgozni, a nem kevésbé híres Gordon Moore kezei alatt. Fél évtizeddel később Moore a társalapító Robert Noyce-szal együtt elhagyta a Fairchildot, és létrehozták az Intelt, azonnal elszipkázva Grove-ot is - nem csak mérnöki tudása, hanem kivételes szervezőképessége miatt is. A cég a kezdeti években a DRAM piacra fókuszált, de a japán gyártók olyan árversenyt generáltak, amelyben az Intelnek egyszerűen nem volt érdemes memóriagyártással és kutatás-fejlesztéssel foglalkoznia. Egy huszárvágással, és főleg Grove érvelésének hatására a vállalat a gyerekcipőben járó mikroprocesszorok felé vette az új irányt, ami később minden idők egyik legjobb üzleti döntésének bizonyult.

Andy Grove 1979-ben lett az Intel elnöke, 1987-től pedig bő egy évtizeden át vezérigazgatója. Munkáját elnöki pozíciója megtartásával végezte, majd 1998-tól 2005-ig az igazgatótanács elnökeként folytatta munkáját. Ezt követően sem vonult ki a cég életéből, és tanácsadóként segített a vállalat további építésében. Vezetése alatt robbant ki a hosszú háború az AMD-vel az x86-os architektúra "hovatartozása" miatt, amit regnálása alatt nem is sikerült lezárni, erre csak utódja, a vezérigazgatói posztot 2005-ig betöltő Craig Barrett tett végül pontot. A máig meghatározó jelentőségű Microsoft-partnerséget is ő hozta tető alá, bár Bill Gatesszel való viszonya elég szélsőséges volt.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

A cégmenedzsmentről írt könyvei (Only the Paranoid Survive, High Output Management), valamint a munkája nyomán született kötetek (például a The Innovator's Dilemma) alapnak számítanak a technológiai üzleti oktatásban. Vezetési stílusát sokan követendő példának tartották, építkezési alapnak használták - például Steve Jobs is, aki sokszor fordult Grove-hoz tanácsokért, és jó kapcsolatuk sokat könnyített Jobs visszatérése után az Apple Intel alapokra való átállásában.

Grove két évtizede sikerrel küzdötte le a prosztatarákot, utolsó éveiben viszont újra súlyos betegség, a Parkinson-kór nehezítette életét. Aktív filantróp volt, rendszeresen támogatott orvosi kutatásokat, jótékonysági kezdeményezéseket, iskolákat - egykori egyetemének 2005-ben 26 millió dollárt adományozott.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról