Szerző: Asztalos Olivér

2016. március 1. 11:46

Drónokról szólt az idei BeeSmarter verseny

Idén immár negyedik alkalommal rendezték meg a BeeSmarter 24 órás Appfejlesztő és Dizájner megmérettetést. Az idei verseny döntője a drónok köré épült, a tematikához kapcsolódó akadályokat a tavalyi győztes vette a legjobban.

Megvédte tavaly megszerzett első helyét az "NSDreamTeam" a hétvégén lezajlott BeeSmarter 24 órás Appfejlesztő és Dizájner megmérettetésen. A csapat alkalmazásával háromdimenziós útvonalat tervez drónoknak, mely versenymű annyira jól sikerült, hogy az Agárdi László, Eke Dániel és Radics Gergely alkotta triót idén is az első helyre juttatta.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A felhasználói interfész megvalósításával foglalkozó dizájnerek közül Faragó Gergő és Vásárhelyi Áron "CSA" csapata bizonyult a legkreatívabbnak egy játék megalkotásával. A középiskolás kategóriában pedig a "Team.apk" triója, Hornák Bence, Józsa Richárd és Robotka Adrián nyert.

A BeeSmarter döntőjének feladata idén a drónok köré épült. Hasonlóan a tavalyihoz, most is licitálás útján szerezhették meg a programozók a legjobb designereket maguk mellé. Emellett az akkumulátorokért, és magukért a drónokért is folyamatosan licitálni kellett a teszteléshez.

A nyertes csapat alkalmazásának dizájnjában a "CheckedTwice" csapat segített. A második helyezett BSmart alkalmazás koncepciója, a fiatalabb korosztály programozás iránti érdeklődését szeretné növelni, melyben drónok segítségével lehet játékosan megtanulni a programozás alapjait. Számos fejlesztésben pedig a páros játékokon volt a hangsúly.

01:38
 

BeeSmarter #4 - a legjobb pillanatok

Még több videó

A programozó csapatokkal szorosan együttműködő dizájnerpárosok koncepciókat dolgoztak ki a kezelőfelületre és működésre vonatkozóan, így két különböző szakma együtt mutathatta meg tudását praktikus feladatok megoldásával.

A Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesülete (MAVE) a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Karával (PPKE), valamint a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel (MOME) közösen negyedik alkalommal rendezte meg mobil programozó és app dizájner csapatversenyét, a BeeSmartert. Az 1 milliós összdíjazású idei küzdelmet is számos cég támogatásával tarthatták meg, a listán olyan vállalatok vannak mint a SAP Hungary Kft., az EPAM, vagy az Ericsson.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról