Szerző: Asztalos Olivér

2016. március 1. 11:46

Drónokról szólt az idei BeeSmarter verseny

Idén immár negyedik alkalommal rendezték meg a BeeSmarter 24 órás Appfejlesztő és Dizájner megmérettetést. Az idei verseny döntője a drónok köré épült, a tematikához kapcsolódó akadályokat a tavalyi győztes vette a legjobban.

Megvédte tavaly megszerzett első helyét az "NSDreamTeam" a hétvégén lezajlott BeeSmarter 24 órás Appfejlesztő és Dizájner megmérettetésen. A csapat alkalmazásával háromdimenziós útvonalat tervez drónoknak, mely versenymű annyira jól sikerült, hogy az Agárdi László, Eke Dániel és Radics Gergely alkotta triót idén is az első helyre juttatta.

A felhasználói interfész megvalósításával foglalkozó dizájnerek közül Faragó Gergő és Vásárhelyi Áron "CSA" csapata bizonyult a legkreatívabbnak egy játék megalkotásával. A középiskolás kategóriában pedig a "Team.apk" triója, Hornák Bence, Józsa Richárd és Robotka Adrián nyert.

A BeeSmarter döntőjének feladata idén a drónok köré épült. Hasonlóan a tavalyihoz, most is licitálás útján szerezhették meg a programozók a legjobb designereket maguk mellé. Emellett az akkumulátorokért, és magukért a drónokért is folyamatosan licitálni kellett a teszteléshez.

A nyertes csapat alkalmazásának dizájnjában a "CheckedTwice" csapat segített. A második helyezett BSmart alkalmazás koncepciója, a fiatalabb korosztály programozás iránti érdeklődését szeretné növelni, melyben drónok segítségével lehet játékosan megtanulni a programozás alapjait. Számos fejlesztésben pedig a páros játékokon volt a hangsúly.

1:38
 

BeeSmarter #4 - a legjobb pillanatok

Még több videó

A programozó csapatokkal szorosan együttműködő dizájnerpárosok koncepciókat dolgoztak ki a kezelőfelületre és működésre vonatkozóan, így két különböző szakma együtt mutathatta meg tudását praktikus feladatok megoldásával.

A Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesülete (MAVE) a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Karával (PPKE), valamint a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel (MOME) közösen negyedik alkalommal rendezte meg mobil programozó és app dizájner csapatversenyét, a BeeSmartert. Az 1 milliós összdíjazású idei küzdelmet is számos cég támogatásával tarthatták meg, a listán olyan vállalatok vannak mint a SAP Hungary Kft., az EPAM, vagy az Ericsson.

a címlapról