Szerző: Voith Hunor

2015. szeptember 7. 10:15

Végre kaptak konzolkimenetet a linuxos Azure VM-ek

A régóta kért diagnosztikai funkció mellett a képernyőmentés lehetősége is megjelent, utóbbi windowsos és linuxos virtuális gépeken egyaránt elérhető.

Teljesítette az Azure VM-eket üzemeltetők leggyakoribb kérését a Microsoft: A vállalat végre lehetővé tette, hogy a rendszeradminisztrátorok bootolási vagy egyéb működési hibák felderítésére hozzáférhessenek a linuxos virtuális gépek konzolüzbeneteihez, valamit a hypervisorból linuxos és windowsos VM-ekről is képernyőmentéseket készítsenek. A két új funkció a v2-es Azure VM-ek esetében érhető el minden régióban, és új, meglévő valamint egyedi virtuális gépek esetén egyaránt bekapcsolhatóak. A naplófájlok és a képernyőmentések az adott VM-hez beállított diagnosztikai tárhelyre kerülnek, az átfutási idő a blogbejegyzés szerint akár tíz perc is lehet.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Meglévő virtuális gépek esetén egyszerű elvégezni a módosítást, a VM diagnosztikai beállításai között lehet engedélyezni a Boot diagnostics funkciót, és - ha addig nem volt - beállítani hozzá a tárhelyet. Új VM létrehozásakor a Resource Manager telepítési modellt kell választani, majd a beállításoknál engedélyezni a Monitoring funkciót, valamint hozzáadni egy diagnosztikai tárhelyet.

Azure Resource Manager sablonból történő telepítéskor a lemezképhez hozzá kell adni egy diagnosztikai profilt az alábbiak szerint, a 2015-06-15-ös API-verzió fejléccel.

A linuxos konzolkimenetet a felügyeleti portálon a Boot diagnostics alatt lehet megnézni, továbbá ugyanitt van lehetőség képernyőmentésre (windowsos és linuxos virtuális gépek esetében egyaránt) illetve a naplófájl letöltésére is.

A Microsoft múlt csütörtökön, az új, GS sorozatú (a csúcs G sorozat prémium perzisztens tárolós változata) VM-ek bejelentésekor egy mondatban már utalt a várva várt diagnosztikai funkciók érkezésére. A vállalat még az idevágó blogbejegyzést is élesítette, majd röviddel utána el is távolította - a hivatalos rajtra végül pénteken került sor.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról