:

Szerző: Voith Hunor

2015. szeptember 7. 10:15

Végre kaptak konzolkimenetet a linuxos Azure VM-ek

A régóta kért diagnosztikai funkció mellett a képernyőmentés lehetősége is megjelent, utóbbi windowsos és linuxos virtuális gépeken egyaránt elérhető.

Teljesítette az Azure VM-eket üzemeltetők leggyakoribb kérését a Microsoft: A vállalat végre lehetővé tette, hogy a rendszeradminisztrátorok bootolási vagy egyéb működési hibák felderítésére hozzáférhessenek a linuxos virtuális gépek konzolüzbeneteihez, valamit a hypervisorból linuxos és windowsos VM-ekről is képernyőmentéseket készítsenek. A két új funkció a v2-es Azure VM-ek esetében érhető el minden régióban, és új, meglévő valamint egyedi virtuális gépek esetén egyaránt bekapcsolhatóak. A naplófájlok és a képernyőmentések az adott VM-hez beállított diagnosztikai tárhelyre kerülnek, az átfutási idő a blogbejegyzés szerint akár tíz perc is lehet.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Meglévő virtuális gépek esetén egyszerű elvégezni a módosítást, a VM diagnosztikai beállításai között lehet engedélyezni a Boot diagnostics funkciót, és - ha addig nem volt - beállítani hozzá a tárhelyet. Új VM létrehozásakor a Resource Manager telepítési modellt kell választani, majd a beállításoknál engedélyezni a Monitoring funkciót, valamint hozzáadni egy diagnosztikai tárhelyet.

Azure Resource Manager sablonból történő telepítéskor a lemezképhez hozzá kell adni egy diagnosztikai profilt az alábbiak szerint, a 2015-06-15-ös API-verzió fejléccel.

A linuxos konzolkimenetet a felügyeleti portálon a Boot diagnostics alatt lehet megnézni, továbbá ugyanitt van lehetőség képernyőmentésre (windowsos és linuxos virtuális gépek esetében egyaránt) illetve a naplófájl letöltésére is.

A Microsoft múlt csütörtökön, az új, GS sorozatú (a csúcs G sorozat prémium perzisztens tárolós változata) VM-ek bejelentésekor egy mondatban már utalt a várva várt diagnosztikai funkciók érkezésére. A vállalat még az idevágó blogbejegyzést is élesítette, majd röviddel utána el is távolította - a hivatalos rajtra végül pénteken került sor.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 10:19

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.