Szerző: Voith Hunor

2015. szeptember 3. 10:10

Azure: teljesítménynövelés itt, árcsökkentés ott

Már a legerősebb VM-ek mellé is lehet Premium Storage-ot választani, a D és DS pedig olcsóbb lett.

Új Azure VM sorozatot mutatott be a Microsoft, GS néven. Ahogy korábban, a DS sorozat esetében is volt, a GS a legnagyobb teljesítményű G sorozat SSD-alapú felhős tárolóval, az Azure Premium Storage-dzsel kiegészített változata. Az új VM-eket a Microsoft olyan alkalmazási területekre szánja, ahogy a számítási kapacitás és a magas IO teljesítmény egyaránt kiemelten fontos - az új sorozat IOPS és maximális sávszélesség terén is messze maga mögött hagyja az eddigi leggyorsabbnak számító csúcs-DS virtuális gépeket. Az Azure Premium Storage-ről ebben a cikkben írtunk részletesen, amikor a Microsoft azt széles körben is elérhetővé tette.

Internetre kötött közművek: elsőre jó ötletnek tűnt (x)

Gyere el Ipar 4.0-val és annak IT-biztonsági aspektusaival foglalkozó foglalkozó meetupunkra.

Internetre kötött közművek: elsőre jó ötletnek tűnt (x) Gyere el Ipar 4.0-val és annak IT-biztonsági aspektusaival foglalkozó foglalkozó meetupunkra.

A legkisebb GS sorozatú VM, a GS1 legfeleljebb 5000 IOPS-ot és 125 megabájt per másodperces adatátviteli sávszélességet nyújt, míg a legnagyobb (óránként 11,1, havonta pedig közel 8300 dollárba kerülő) GS5 esetében ez a két mutató 80 000 IOPS és 2000 megabájt per másodperc. Ahogy a sima G sorozat esetében is, a GS-nél az SSD-alapú perzisztens háttértár mérete legfeljebb 64 terabájt lehet, VM-enként. Az új VM-ek mindenhol elérhetőek, ahol a G sorozatúak, így a nyugat-európai régióban is.

A Microsoft egy jelentős, a D és DS sorozatot érintő árcsökkentést is bejelentett. Az ebbe a két sorozatba tartozó VM-ekért október 1-től jelentősen, akár negyedével kevesebbet kell majd fizetni.

A vállalat az Azure Service Busból is elindított egy kiszámítható rendelkezésre állású és teljesítményű változatot, az Azure Service Bus Premium Messaginget. A bejelentés szerint a szolgáltatás a basic és standard változatokkal ellentétben nem multitenant, hanem mikroszolgáltatásos modellben működik, így hatékonyabban gazdálkodik az erőforrásokkal.

A nyári leállás után, szeptember 29-30-án az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.

a címlapról

Hirdetés

AWS és microservice meetupokkal kezdjük az őszt!

2021. szeptember 16. 14:06

A nyári leállás után, szeptember 29-30-án az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.