Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Azure: teljesítménynövelés itt, árcsökkentés ott

Voith Hunor, 2015. szeptember 03. 10:10
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Már a legerősebb VM-ek mellé is lehet Premium Storage-ot választani, a D és DS pedig olcsóbb lett.

hirdetés

Új Azure VM sorozatot mutatott be a Microsoft, GS néven. Ahogy korábban, a DS sorozat esetében is volt, a GS a legnagyobb teljesítményű G sorozat SSD-alapú felhős tárolóval, az Azure Premium Storage-dzsel kiegészített változata. Az új VM-eket a Microsoft olyan alkalmazási területekre szánja, ahogy a számítási kapacitás és a magas IO teljesítmény egyaránt kiemelten fontos - az új sorozat IOPS és maximális sávszélesség terén is messze maga mögött hagyja az eddigi leggyorsabbnak számító csúcs-DS virtuális gépeket. Az Azure Premium Storage-ről ebben a cikkben írtunk részletesen, amikor a Microsoft azt széles körben is elérhetővé tette.

A legkisebb GS sorozatú VM, a GS1 legfeleljebb 5000 IOPS-ot és 125 megabájt per másodperces adatátviteli sávszélességet nyújt, míg a legnagyobb (óránként 11,1, havonta pedig közel 8300 dollárba kerülő) GS5 esetében ez a két mutató 80 000 IOPS és 2000 megabájt per másodperc. Ahogy a sima G sorozat esetében is, a GS-nél az SSD-alapú perzisztens háttértár mérete legfeljebb 64 terabájt lehet, VM-enként. Az új VM-ek mindenhol elérhetőek, ahol a G sorozatúak, így a nyugat-európai régióban is.

A Microsoft egy jelentős, a D és DS sorozatot érintő árcsökkentést is bejelentett. Az ebbe a két sorozatba tartozó VM-ekért október 1-től jelentősen, akár negyedével kevesebbet kell majd fizetni.

A vállalat az Azure Service Busból is elindított egy kiszámítható rendelkezésre állású és teljesítményű változatot, az Azure Service Bus Premium Messaginget. A bejelentés szerint a szolgáltatás a basic és standard változatokkal ellentétben nem multitenant, hanem mikroszolgáltatásos modellben működik, így hatékonyabban gazdálkodik az erőforrásokkal.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.