Szerző: Hlács Ferenc

2015. január 28. 11:41

Csökken az iOS frissítések tárhelyigénye

Jócskán visszavesz az új szoftververziók telepítéséhez szükséges szabad tárhely méretéből az Apple, az iOS legújabb, 8.1.3-as frissítésével. Az update emellett több bugfixet is tartalmaz, továbbra is maradnak ugyanakkor foltozatlan hibák.

HIRDETÉS

Az iOS felhasználók egyik fő problémájának orvoslását ígéri az Apple által tegnap kiadott, 8.1.3-as frissítés: ezentúl jelentősen kevesebb szabad helyre lesz szükség az új szoftververziók telepítéséhez. Az iOS 8 megjelenésekor az OTA (over-the-air, vagyis PC nélküli) frissítéshez a felhasználóknak készüléktől függően akár 5 gigabájtnyi helyet is fel kell szabadítaniuk, hogy sikeresen telepíteni tudják a rendszer legújabb változatát - a legújabb frissítéssel ez néhány száz megabájtra csökkenhet, ezzel sokaknak megspórolva az alkalmazások vagy tárolt fájlok törlését, majd újratelepítését.

A nagy tárhelyigény az iOS 8 adoptációján is nyomot hagyott, idén január elején az összes iOS felhasználó mintegy 68 százaléka használta a rendszert, míg egy évvel korábban ugyanennyi idő alatt 83 százalékuk frissített iOS 7-re.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Az update, amelyet először a 9to5Mac csípett el, több apróbb javítást is tartalmaz, befoltozza például a FaceTime és Üzenetek megnyitásakor előforduló bugot, amely miatt sokan nem tudták megadni Apple ID jelszavukat, de az iPadek multitasking gesztusait és a Spotlight appot sújtó apróbb hibákat is kijavítja. A frissítés ugyanakkor továbbra is elsiklik egy-két probléma fölött, ilyen a például a "GMT Bug" néven ismert hiba, amely miatt a rendszer a hozzáadott naptáreseményeket nem helyi, hanem a greenwichi középidő (Greenwich Mean Time, röviden GMT) szerint mutatja - a bugot már számos felhasználó jelezte az Apple terméktámogatási oldalán, ahol a kapcsolódó bejegyzések egészen tavaly szeptemberig nyúlnak vissza.

A legújabb iOS frissítés a vállalat telefonjai esetében az iPhone 4S-ig, a táblagépeknél az iPad 2-ig visszamenőleg lesz elérhető, az iPod Touch készülékekből pedig az ötödik generáció kapja meg. Az iOS 8 szeptemberben jelent meg, a rendszerhez az Apple novemberben és decemberben is adott ki frissítést. A 8.1.3-as verzió kiadását követően a vállalat már megkezdte a 8.2-es változat tesztelését is, amely a tervek szerint már Apple Watch támogatással is kiegészül - a vállalat okosórája jelenlegi állás szerint áprilisban debütál, a cég vélhetően az új frissítést is ekkorra időzíti.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 01:46

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.