Szerző: Bodnár Ádám

2014. december 8. 12:41

Idén is keresik a legjobb magyar appokat

Elindult az Appra magyar! idei fordulója, a szervezők továbbra is keresik a legjobb, hazai fejlesztésű mobilalkalmazásokat.

Okostelefon szinte már minden magyar háztartásban van, az ünnepek alatt pedig alighanem sokan találnak a fa alatt ilyen készülékeket. Ezeknek az eszközöknek a való értelmét az utólag telepíthető alkalmazások adják meg, valószínűleg mindenki kapásból fel tudna sorolni vagy egy tucat olyan appot, amelyek mára több százmillió felhasználót hódítottak meg és értek el világsikert.

Az IVSZ által indított, idén a Microsoft, a Questor és az eNET szakmai támogatását élvező Appra magyar! kezdeményezés célja, hogy a hazai fejlesztésű alkalmazások is reflektorfénybe kerüljenek és megfelelő ismertségre tegyenek szert. A magyar infokommunikációs szektor vállalatainak útját egyengető szervezet ezért 2014-ben is megszervezi az Appra magyar! versenyt, amelyre a hazai fejlesztésű okostelefonos alkalmazásokat várja, hogy megtalálja és a nagyközönségnek is bemutassa a legjobbakat.

Nevezni négy kategóriában lehet 2014. december 31-ig: életmód, szórakozás, üzleti vagy kereskedelmi appot várnak a szervezők.  Az Appra magyar! győzteseit a dicsőség mellett értékes díjak is várják. Az egyes kategóriák legjobb alkalmazásainak fejlesztői az IVSZ jóvoltából rangos külföldi konferenciákon vehetnek részt, az év legjobb platformfüggetlen alkalmazását pedig egymillió forint értékű programmal és támogatással segítik a nemzetközi piacra lépés lehetőségében.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A 2014-es Appra magyar! megmérettetésre olyan alkalmazásokat várnak, amelyek legkorábban 2013. augusztus 1-én jelentek meg vagy azóta jelentős frissítést kaptak és jelenleg is aktív terméktámogatást élveznek, a funkcióik működnek, szolgáltatások esetén a szolgáltatás elérhető vagy az alkalmazás üzletileg aktív. A benevezett appok közül egy hatfős, szakemberekből álló zsűri választja majd ki a győztest, emellett közönségdíjat is osztanak.

További információ a versenyről és a kiírásról az appramagyar.hu weboldalon olvasható, illetve a jelentkezéshez szükséges űrlap is ugyanitt található meg.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról