Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Fizetett szakmai gyakorlatot hirdet a Prezi

Gálffy Csaba, 2014. szeptember 04. 15:17
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Ha az álláskereséskor az elsődleges szempont a szakmai tapasztalat, akkor hogyan kaphat munkahelyet az, akinek még sosem volt állása? A klasszikus tyúk-tojás kérdésre a szakmai gyakorlat a helyes válasz, ebből a Prezi most komoly, fizetett programot épített ki.

hirdetés

Jump néven hirdet szakmai gyakorlatot a Prezi - jelentette be ma a cég. A kiterjedt, 6 hónapos gyakorlat során a pályakezdők megismerkedhetnek a szoftverfejlesztés minden területével és gyakorlati tapasztalatot szerezhetnek, amellyel teljessé tehetik önéletrajzukat.

A szakmai gyakorlat azzal is igyekszik kitűnni, hogy a bejutóknak rendes havi fizetést kínál - ennek összege egyelőre függőben van, de valószínűleg nem fognak panaszkodni a pályakezdők, akiket máshol jellemzően ingyen vagy jelképesnek számító összegért alkalmaznak a vállalatok. A Prezi a fizetés mellett biztosítja a rendes munkavállalóknak járó juttatásokat is, így ingyen reggeli és ebéd, valamint céges notebook is jár nekik. Az igazi bónusz, hogy a gyakorlat végén minden jelentkező kap egy állásajánlatot is a Prezitől, így amennyiben a cégen belül folytatnák pályájukat, erre van lehetőség.

“Szeretnénk segíteni ezeknek a fiataloknak, hogy azt is megtanulják, amit az iskolában nem lehet megtanulni. Azt, hogy hogyan oldjanak meg valódi feladatokat. Segítünk nekik, hogy fejlődjenek, mentoráljuk őket, és összehozzuk őket a szakma legjobbjaival" - mondta Halácsy Péter, a Prezi társalapítója a programról. A Prezi ígérete, hogy az összes olyan szoftver, amelyen a gyakornokok dolgoznak, az első pillanattól nyílt forráskódú, így munkájukból nem csak a vállalat, de az egész világ profitál majd.

A bejutáshoz a program céljainak megfelelően nincs szükség munkatapasztalatra, de szakmai tudást, és különösen a fejlődőképességet a cég alaposan felméri, ennek alapján választja ki a jelentkezőkből a Jump résztvevőit. A program tehát nem első lépcsőfok a karrierváltáshoz, de ha az alany már tud programozni, néhány egyéni ujjgyakorlaton már túl van és hajlandó fejlődni, akkor a Prezi megadja a lehetőséget az értékes tapasztalat megszerzésére, a csapatmunka, a nagy méretű rendszerek és fejlesztői eszközök megismerésére. A program kiírása és a jelentkezés feltételei a Prezi oldalán érhetőek el.

Szorul a HR-hurok

A hazai IT-ben krónikus fejlesztőhiány alakult ki az elmúlt években, egybehangzó panasz, hogy a cégek egyszerűen képtelenek versenyképes tudású szakembereket találni a meghirdetett állásokra. A problémára rövid távú megoldás, hogy a különböző cégek egymástól szippantják el a fejlesztőket, ez azonban egy Prezi-méretű cégnek, amely idén mintegy 100 embert vesz fel, már nem járható út. Az alternatíva a saját fejlesztők kinevelése: a pályakezdőket kézen fogva bevezetni a modern szoftverfejlesztésbe és mentorált programon keresztül megtanítani azokat a nyelveket, folyamatokat, technológiákat, amelyeket a vállalat használ.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.