Szerző: Hlács Ferenc

2014. március 24. 14:30:00

Lehúzza a rolót a Twitter Music

Leállítja zenei szolgáltatását a Twitter, miután az nem felelt meg a vállalat hozzá fűzött várakozásainak. A #Music-hoz tartozó iOS alkalmazást már törölték is az App Store-ból, a vállalat ugyanakkor nem zárta ki, hogy később újra próbálkozik a területen.

Bezárja kapuit a Twitter #Music nevű zenei szolgáltatása, miután nagyjából egy éves működése alatt nem sikerült megfelelő felhasználói bázist felépítenie. A hozzá tartozó appot a vállalat már törölte az iOS alkalmazásboltjából, április 18-án pedig végleg lehúzza a rolót, így a már telepített példányok sem működnek majd tovább.

A szolgáltatást a Twitter által 2012-ben felvásárolt We Are Hunted névre hallgató zenei kereső csapata segítségével hozták létre tavaly áprilisban. A cég eredetileg online adatbázisok alapján határozta meg, hogy az emberek éppen mit hallgatnak, majd ezek alapján személyre szabott ajánlásokat készített - a közösségi oldal is ezt a tapasztalatot akarta kamatoztatni. A #Music egy újfajta megközelítést alkalmazott, javaslatait arra építette, hogy az adott felhasználók körében mennyire felkapottak az egyes előadók. A felület ráadásul Spotify, Rdio, iTunes Radio és Vine integrációval is kiegészült, amelyek éppen legnépszerűbb tartalmait külön zenei hírfolyamban jelenítette meg.

Mi történik egy mobilappal a születése után? Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel.

A próbálkozás eredetileg ígéretesnek tűnt, még az App Store top 200-as listájába sem sikerült bekerülnie, többek között a rosszul megtervezett felhasználói felület és a sok, jórészt már bevált alternatív alkalmazás miatt. Az app befulladására tehát egy ideje már számítani lehetett, főleg miután az iOS app fejlesztését már hónapokkal ezelőtt leállították - úgy látszik olyan versenyzők mellett, mint az Apple a Google vagy a már említett Spotify, a vállalat elgondolása kevésnek bizonyult. A Twitter szerint ugyanakkor ezzel nem búcsúznak el végleg a zenei szolgáltatásoktól, és folytatják a kísérletezést a területen.

A közösségi oldal a #Music bezárásával párhuzamosan egy új funkció tesztüzemét is megkezdte, amely egyelőre csak maroknyi felhasználó számára érhető el: a vállalat számlálót helyez az egyes tweetek alá, így látható lesz, hogy azokat hányan olvasták el. A Twitter így valószínűleg minél aktívabb tweetelésre próbál ösztönözni, arra építve, hogy az emberek aktívabbak lesznek majd, ha látják, hogy posztjaik mennyire népszerűek - bár kevés olvasó esetén ez akár ellentétes hatást is kiválthat.

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 27. 13:03

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.