Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Megjelent az AIDA64 4.0-s kiadása

Gálffy Csaba, 2013. november 19. 15:46
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Átalakította üzleti felhasználóknak szóló ajánlatát a FinalWire, az AIDA64 fejlesztője, megjelent a specializált hálózati felügyeleti-jelentéstevői és a diagnosztikai kiadás is, a teljes kiadásnál olcsóbban.

Megújult és főverziót váltott a hazai fejlesztésű rendszerdiagnosztika-szoftver, az AIDA64. A 4.0-s kiadás kiterjeszti a támogatott hardverek listáját és erősíti a program vállalati funkcióit. Az AIDA64 ugyanis egy ideje komplex szoftver- és hardverleltár-szoftver, amely már távoli felügyeletre is képes, illetve tudja követni a konfigurációban beálló kisebb-nagyobb változásokat is, majd erről igény szerint jelentést is készít. Az új üzleti modellhez illeszkedően elsősorban ezek a funkciók kaptak most komoly fejlesztést, de az AIDA64 hagyományosan legerősebb része, a hardver felismerése és teljesítménytesztelése is tartja a lépést az új rendszerekkel.

Három vállalati és egy otthoni kiadás van az AIDA64 megújult portfóliójában. A minden funkcióval rendelkező Business kiadás ára egy éves támogatással nettó 49 ezer forint (10 számítógépig), 200 gép fölött pedig 750 ezer forint. A teljesítménymérést és a távmenedzsmentet nem tartalmazó, inkább a hálózati leltárra kihegyezett Network Audit kiadás pontosan fele ennyibe kerül (24 500, illetve 375 ezer forint). A hálózati funkciókat és a változáskövetést mellőző, de diagnosztikára és teljesítményellenőrzésre kihegyezett verzió az Engineer nevet viseli, licencelni pedig a felhasználók, nem pedig a szervezetben található PC-k száma után kell, egy-egy példány nettó 49 ezerbe kerül. Az otthoni felhasználóknak kínált AIDA64 Extreme 9741 forint, áfával.

A novemberi frissítés részeként a szoftverben megjelent az OpenCL-alapú sebességmérés, az AIDA immár egy ilyen nyelven írt benchmarkkal is vizsgálja a hardver teljesítményét. A modul a modern grafikus processzorok általános számítási kapacitását teszteli lebegőpontos és integer kóddal, amely automatikus vektorizációt és unroll optimalizációt is felvonultat a készítő szerint, valamint támogatja az AMD és az NVIDIA, valamint az Intel változatos grafikus lapkáit, legyenek azok integráltak vagy különállóak, egyedül vagy párba (vagy többlapkás konfigurációba) rendezve. Érdekesség, hogy az AIDA a hibrid, vagyis Intel-AMD vagy AMD-NVIDIA kombinációkat is képes maximálisan kihajtani és a rendszerben elérhető össz-GPGPU-teljesítményt pontosan kijelezni. Az összevetés érdekében ugyanaz a kód (x86-os végrehajtásra optimalizálva) a CPU-n is lefut, így összehasonlítható a két hardveregység teljesítménye.

A támogatott hardverek listáján megtalálható a jövőre debütáló AMD Kaveri és Bald Eagle APU is, valamint az Intel következő generációs, Broadwell kódnevű processzora is. Ennek érdekében a szoftver teljes AVX, FMA4, XOP és AES-NI optimalizációt kapott, de ismeri az OpenCL 2.0 és az AMD HSA SDK által biztosított többletképességeket is.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.